Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kemianteollisuuden investoinnit roimassa kasvussa

Liikevaihto ja viennin arvo kääntyivät kasvuun.

Talous
 

Kemianteollisuuden investoinnit Suomeen lisääntyivät selvästi viime vuonna ja kasvu jatkunee kuluvanakin vuonna, kertoo Kemianteollisuus ry talouskatsauksessaan.

Kemianteollisuus investoi Suomeen vuonna 2015 lähes 1,2 miljardia euroa, mikä on lähes 30 prosenttia edellisvuotta enemmän. EK:n investointitiedustelun mukaan investointien kasvun odotetaan jatkuvan vuonna 2016.

Suurimpia käynnissä olevia investointeja ovat Nesteen yhdistetty lämpö- ja sähkövoimala Kilpilahdessa, Yara Suomen investoinnit Siilinjärven ja Uudenkaupungin lannoitetehtaissa ja Kemiran natriumkloraatin tuotantolinja Joutsenossa.

Kemianteollisuuden vuodesta 2012 alkanut liikevaihdon lasku taittui keväällä ja kääntyi hienoiseen nousuun. Tilastokeskuksen mukaan ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihto oli vielä edellisvuotta pienempi, mutta huhti-kesäkuun liikevaihto kasvoi jo 3,1 prosenttia edellisvuodesta.

Tavaraviennin arvo pysyi ensimmäisen vuosipuoliskon aikana edellisvuoden tasolla, mutta huhti-kesäkuussa viennin arvo kasvoi 14 prosenttia edellisvuoden vastaavasta.

Liikevaihto ja viennin arvo myötäilevät öljyn hintakehitystä, mutta vaikutus on hieman laimentunut, koska öljytuotteiden osuus kemianteollisuuden liikevaihdosta on pienentynyt.

Kemianteollisuus työllistää Suomessa suoraan 34 000 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat