Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Samsung pyytää palauttamaan miljoona vaarallista puhelintaan USA:ssa – Galaxy Note 7:llä ollut kysyntää myös Suomessa

Kyseessä ovat Galaxy Note 7 -puhelimet, joiden akkuja on ylikuumentunut.

Talous
 
KIM HONG-JI / Reuters
Samsung on saanut 92 ilmoitusta Galaxy Note 7 -puhelimiensa akkujen ylikuumenemisesta Yhdysvalloissa.
Samsung on saanut 92 ilmoitusta Galaxy Note 7 -puhelimiensa akkujen ylikuumenemisesta Yhdysvalloissa. Kuva: KIM HONG-JI / Reuters

Matkapuhelinvalmistaja Samsung on pyytänyt asiakkaitaan palauttamaan miljoona myymäänsä Galaxy Note 7 -matkapuhelinta. Samsung korvaa ostajille niiden hinnan tai korvaa ne jollain toisella mallilla.

Takaisinvedon syynä on se, että Samsung on saanut 92 ilmoitusta akkujen ylikuumenemisesta Yhdysvalloissa, kertoo uutistoimisto Reuters. Näiden joukossa on 26 ilmoitusta palovammoista ja 55 tapausta omaisuusvahingoista.

Samsungin mukaan se joutuu pyytämään palauttamaan 2,5 miljoonaa puhelinta koko maailmassa. Joidenkin analyytikoiden mukaan tämä voisi lohkaista yhtiön myynnistä jopa viisi miljardia dollaria tänä vuonna.

Suomessa Note 7 -puhelinta on voinut tilata ennakkoon operaattoreiden kuten Saunalahden ja DNA:n verkkokaupoissa. Toimitukset ovat kuitenkin viivästyneet.

DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko kertoo, ettei DNA:lla ole tietoa siitä, milloin korjattuja puhelimia saapuu myyntiin Suomeen.

”Meillä ei ole käytettävissä aikatauluarviota. Luulen, että puhutaan viikoista. En jaksa uskoa, että se kestää kuukausia”, Aavikko arvelee.

”Toki Samsungilla on varmasti kapasiteettia aika paljon, kun vain saavat korjaustoimenpiteet tehtyä ja alihankkijoilta vaadittavat osat.”

Aavikko sanoo, että Note 7 -mallilla on ollut ennakkotilauksia ”yllättävän hyvin”.

”Note-mallisarja on ollut aikaisemmin ehkä pienehkön joukon laite. Suomessa Note-mallisarjasta jäi tuotteita välistäkin, koska niitä ei Suomeen edes tuotu.”

Aavikko uskoo, että Note 7 -mallista saattaa kuitenkin tulla Samsungin ”teknologinen lippulaiva”.

Samsung on päätynyt puhelimien palauttamiseen yhdessä Yhdysvaltain kuluttajansuojaviranomaisten kanssa. Viranomaisten mukaan kuluttajien pitäisi välittömästi sammuttaa kyseiset matkapuhelimet ja lopettaa niiden käyttäminen.

Yhdysvaltain ilmailuviranomainen on pyytänyt lentomatkustajia sulkemaan Note 7 -puhelimet.

Samsung kertoo, että Note 7 -puhelimen korvaaja tulee myyntiin Yhdysvalloissa viimeistään 21. päivä syyskuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat