Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juha Sipilä: Olkiluodon reaktori”on viimeinkin saatettava loppuun”

Sipilä toivoo, että Arevan pelastussuunnitelmaa Ranskan valtion tuella parhaillaan tarkasteleva EU-komissio ottaa huomioon suomalaisten murheet.

Talous
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) korostaa, ettei hallitus ole neuvotteleva osapuoli Olkiluoto kolmosen hankkeessa.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) korostaa, ettei hallitus ole neuvotteleva osapuoli Olkiluoto kolmosen hankkeessa. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Bryssel

Pääministeri Juha Sipilä kertoo olevansa “hyvin tietoinen” Teollisuuden Voiman (TVO) huolista, joiden mukaan Ranskan ydinvoimayhtiön Arevan uudelleenjärjestely saattaa viedä Olkiluoto kolmosen projektilta tärkeitä resursseja ja lykätä entisestään pahoin venähtäneen hankkeen aikataulua.

“Aikataulu on viivästynyt käsittämättömän paljon. Hanke on viimeinkin saatettava loppuun turvallisesti ja luotettavasti”, Sipilä toteaa Helsingin Sanomille.

Sipilä otti suomalaisten huolet esille viime kesäkuussa, kun hän tapasi Ranskan presidentin François Hollanden ja pääministeri Manuel Vallsin. Tuolloin Sipilä totesi, että TVO:n ja Arevan kiistat ovat selkeästikin Ranskan hallituksen ja presidentin asialistalla ja huolenaiheina.

“Toin keskustelussa esille toiveen siitä, että yhtiöt pääsevät ratkaisuun ja että Olkiluoto 3 valmistuu suunnitellusti. Kaikkien osapuolten on toimittava sen puolesta, että syntyy ratkaisu”, Sipilä sanoo.

Olkiluoto kolmonen on viivästynyt ainakin yhdeksällä vuodella. TVO ja Areva ovat syyttäneet toisiaan viivästyksistä ja vaativat toisiltaan miljardien eurojen korvauksia.

Sipilä toivoo, että Arevan pelastussuunnitelmaa Ranskan valtion tuella parhaillaan tarkasteleva EU-komissio ottaa huomioon suomalaisten murheet.

“On tärkeää, että uusi yhtiöjärjestely mahdollistaa hankkeen valmistumisen suunnitellusti. Suomen tavoitteena on varmistaa, että OL3 valmistuisi nykyisellä aikataululla vuoden 2018 loppuun mennessä”, Sipilä toteaa.

Sipilä huomauttaa kuitenkin, että “Suomen hallitus ei tietenkään ole neuvotteluosapuoli OL3-hankkeessa”.

Hän kertoo keskustelleensa TVO:n edustajien kanssa Olkiluoto kolmosen näkymistä viimeksi kesäkuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat