Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtaosa toimitusjohtajista harkitsee yrityksen toimintojen siirtämistä Britanniasta

EU-kansanäänestyksen tulos on saanut brittiyritykset valmistelemaan varautumissuunnitelmia.

Talous
 
HS–Reuters

Kolme neljästä toimitusjohtajasta harkitsee yrityksensä toimintojen siirtämistä pois Britanniasta edessä häämöttävän EU-eron vuoksi, selviää tilintarkastusyhtiö KPMG:n teettämästä kyselytutkimuksesta.

Kyselytutkimukseen vastasi sata brittiyhtiön toimitusjohtajaa, jotka edustavat 100–1 000 miljoonan punnan liikevaihtoa tekeviä yrityksiä.

Tulosten mukaan 86 prosenttia vastaajista suhtautuu luottavaisesti oman yrityksensä kasvunäkymiin tulevien kolmen vuoden aikana. Britannian talouden kasvunäkymiin luottaa 69 prosenttia vastaajista.

Kuitenkin 76 prosenttia vastaajista sanoi harkitsevansa yrityksensä pääkonttorin tai muiden toimintojen siirtämistä pois Britannista kesäkuun EU-kansanäänestyksen tuloksen seurauksena. Brittien enemmistö äänesti sen puolesta, että maa eroaa Euroopan unionista.

Britannian KPMG:n hallituksen puheenjohtaja Simon Collins arvioi, että kansanäänestyksestä alkanut epävarmuus on saanut toimitusjohtajat valmistelemaan yrityksilleen erilaisia varasuunnitelmia.

”Yli puolet uskoo, että Britannian mahdollisuudet käydä kauppaa heikkenevät, kun lähdemme EU:sta, ja siksi monille toimitusjohtajille on tärkeää, että he valmistelevat erilaisia skenaarioita suojautuakseen tulevilta häiriöiltä”, Collins sanoo uutistoimisto Reutersille.

Britannian odotetaan käynnistävän virallisen eroprosessin ensi vuonna. Sen jälkeen maalla on kaksi vuotta aikaa neuvotella muun muassa kaupankäynnin ja kansalaisten liikkuvuuden ehdot EU:n kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat