Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

FT: Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri käyttää autokuskia, koska työmatka Helsingin keskustasta Espooseen on ”hankala”

Suri kertoo lukevansa sähköpostinsa vain aamulla ja illalla.

Talous
 
Rio Gandara / HS
Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri välttää työntekoa pitkillä lentomatkoilla.
Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri välttää työntekoa pitkillä lentomatkoilla. Kuva: Rio Gandara / HS

Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri kertoo talouslehti Financial Timesissa (FT) työmatkakäytännöistään lehden työmatka-palstalla.

Suri kertoo käyttävänsä työmatkaansa autokuskia, koska matka hänen kodistaan Helsingin keskustasta Nokian pääkonttorille on hankala. Nokian pääkonttori sijaitsee Espoon Karaportissa.

”Työmatkani Nokian kampukselle kestää alle 30 minuuttia. Minulla on erinomainen autokuski. Ottaen huomioon kustannus–hyöty-yhtälön, se on kannattavaa, sillä se mahdollistaa työmatkalla valmistautumisen työpäivään. En saavu toimistolle kylmiltään”, Suri kirjoittaa.

Suri kertoo kuitenkin esimerkiksi Lontoossa aina käyttävänsä julkista liikennettä: metroa tai lentokenttäbussia.

Hän ei kerro kirjoituksessa aikooko ryhtyä Helsingissä metron käyttäjäksi siinä vaiheessa, kun länsimetro joskus avataan liikenteelle.

Sinänsä länsimetro ei välttämättä juuri helpota Surin työmatkaa. Lähimmältä Urheilupuiston metroasemalta on linnuntietä matkaa Karaporttiin Nokian toimistoille noin kuusi kilometriä.

Suri kertoo myös lukevansa sähköpostinsa vain hyvin aikaisin aamulla tai sitten illalla. Työpäivän aikana hän ei niitä katso.

”Se ei ole täydellistä, mutta näin haluan sen tehdä. En halua käyttää päivääni lukemalla sähköposteja”, Suri kertoo FT:ssä.

Ennen töihin lähtöä Suri kertoo lukevansa Financial Timesin ja Economistin.

”Joskus kuuntelen Economistin audioversion. Ja tarkistan aina krikettitulokset”, Suri kirjoittaa.

Pidemmillä työmatkoilla Suri kertoo lukevansa kirjoja, pääosin teknologiasta. Hän kertoo lukevansa parhaillaan Michio Kakun kirjaa Physics of the Future. Kirja ennustaa teknologista kehitystä sadan vuoden päähän.

”Luin sen muutama kuukausi sitten ja päätin palata siihen. Siinä on niin paljon mietittävää: robotit, tekoäly – paljon omaksuttavaa yhdellä lukemisella”, Suri kirjoittaa.

Hän mainitsee lukevansa myös Raymond Kurzweilin The Singularity is Near -kirjaa sekä John Paul Muellerin ja Luca Massaronin kirjaa Machine Learning for Dummies.

Suri kertoo kirjoituksessa, että hänen poikansa on säveltäjä. Poika on johdattanut isänsä kuuntelemaan jazzia, muun muassa Herbie Hancockia ja Miles Davisia.

Pitkillä lennoilla Suri kertoo katsovansa urheilua. Tai amerikkalaisia komediasarjoja, kuten Modern Family ja Silicon Valley.

”Yksi asia, jota aina yritän, on olla tekemättä töitä”, hän kirjoittaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat