Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

TVO hakee ranskalaisoikeudesta vauhtia Olkiluoto 3:n valmistumiseen

Ranskalaisyhtiö Areva ei ole antanut TVO:lle riittävän tarkkoja tietoja siitä, miten se aikoo saada urakan valmiiksi.

Talous
 
Juha Sinisalo / LEHTIKUVA
Olkiluodon kolmannen reaktorin työmaata esiteltiin toimittajille huhtikuussa 2016.
Olkiluodon kolmannen reaktorin työmaata esiteltiin toimittajille huhtikuussa 2016. Kuva: Juha Sinisalo / LEHTIKUVA

Teollisuuden Voima (TVO) ilmoitti keskiviikkona jättäneensä kanteen ranskalaista ydinvoimarakentaja Arevaa vastaan ranskalaisoikeuteen Nanterressa. Tavoitteena on saada Arevalta selkeitä vastauksia, miten Olkiluoto 3 saataisiin valmiiksi tavoiteaikataulussaan.

TVO ei ole viestintäpäällikkö Pasi Tuohimaan mukaan mukaan saanut ydinvoimalaa urakoivalta ranskalaisyhtiöltä riittävän tarkkoja tietoja siitä, millä resursseilla se aikoo toteuttaa urakkansa viimeisen vaiheen. Olkiluoto 3:n on määrä aloittaa toimintansa vuonna 2018.

HS kertoi maanantaina, että taloudellisiin vaikeuksiin ajautunutta Arevaa yritetään pelastaa Ranskan valtion tuella. Suomessa pelätään, että yhdeksällä vuodella viivästynyt Olkiluoto-urakka voi tässä yhteydessä menettää tärkeitä resursseja, kuten osaavaa työvoimaa.

Arevan osia on todennäköisesti ajautumassa ranskalaisen energiayhtiö EDF:n syliin. EDF taas on ilmoittanut, ettei se halua Olkiluoto 3:a riesakseen.

”Olemme pyytäneet Arevalta näitä samoja tietoja jo useita kuukausia, mutta emme ole saaneet heiltä riittävän tarkkoja vastauksia”, sanoo Tuohimaa.

Suomalaiset ovat epäilleet, että EDF voi priorisoida urakoitaan Flamanvillessa Ranskassa ja Hinkley Pointissa Britanniassa.

Areva on kuitenkin uutistoimisto Reutersin mukaan ilmoittanut ranskalaislehti Les Echossa, etteivät yrityksen uudelleenjärjestelyt vaikuttaisi Olkiluodon urakkaan.

Olkiluoto 3:n viivästykset ovat ajaneet TVO:n ja Arevan katkeriin rahakiistoihin ja keskinäiseen syyttelyyn. TVO on vaatinut Arevalta 2,6 miljardia euroa ja Areva TVO:lta 3,5 miljardia. Riita on siirretty Kansainvälisen kauppakamarin ICC:n välimiesmenettelyyn.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat