Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uber lähtee myös rekkaliikenteeseen – aikoo uudistaa pitkän matkan rahtikuljetukset

Uber osti rekkaliikenteen startup-yritys Otton viime kuussa 680 miljoonalla dollarilla.

Talous
 
Alexandria Sage / Reuters
Uberin ostamalla Otto-yhtiöllä on omia rekka-autoja toistaiseksi vasta kuusi.
Uberin ostamalla Otto-yhtiöllä on omia rekka-autoja toistaiseksi vasta kuusi. Kuva: Alexandria Sage / Reuters

Taksiliikenteen uudistajana tunnettu kalifornialainen Uber aikoo lähteä pitkän matkan rahtiliikenteeseen. Se on ostanut alalla toimivan Otto-yhtiön ja tavoittelee toimialan uudistamista taksiliikenteen tapaan.

Uber osti Otton viime kuussa 680 miljoonalla dollarilla eli noin 600 miljoonalla eurolla, kertoo uutistoimisto Reuters. Otto on sadan hengen uudehko startup-yritys, jonka pyrkii uutta teknologiaa käyttäen uudistamaan alan käytännöt.

Omia rekka-autoja yhtiöllä on toistaiseksi vain kuusi ja tarkoitus on kasvattaa määrä pian 15 autoon.

Omat autot eivät välttämättä ole yhtiön liiketoiminnan ydin, vaan se pyrkii Uberin tavoin yhteistoimintaan alan pienten ja keskisuurten toimijoiden kanssa.

Se pyrkii myös saamaan jalansijaa Yhdysvaltojen rahtiliikenteen välitysyhtiöissä, joiden tehtävänä on yhdistää rahdin lähettäjien, vastaanottajien ja kuljettajien tarpeet. Käyttämällä uusinta digitaalista teknologiaa välityksen tehokuutta pyritään parantamaan.

Yhtiön mukaan tuhannet pienehköt omistajien pyörittämät kuljetusliikkeet ovat jo ottaneet yhteyttä mahdollisen yhteistyön merkeissä.

Uber ei ole ainoa yhtiö, joka on iskenyt silmänsä kuljetusalaan, sillä monet startupit ovat ryhtyneet tutkimaan toimialaa, jonka kokonaismarkkinan arvo Yhdysvalloissa on noin 700 miljardia dollaria eli 625 miljardia euroa vuodessa.

Ala on sirpaloitunut ja koostuu lukemattomista yrityksistä, joiden keskimääräinen kannattavuus on selvitysten mukaan alhainen.

Reutersin haastattelemat asiantuntijat suhtautuvat epäillen Uberin mahdollisuuksiin mullistaa pitkän matkan kuljetuksen toimialaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat