Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskisuomalainen ostaa muun muassa Etelä-Suomen Sanomia julkaisevan yhtiön – Kivekkään suvun pitkä tarina kustantajana päättyy

Kaupan jälkeen Keskisuomalainen-konserni on liikevaihdoltaan Suomen suurin maakunta- ja paikallisuutismedia.

Talous
 
Timo Jaakonaho / lehtikuva
Keskisuomalaisen toimitalo Jyväskylän Aholaidassa.
Keskisuomalaisen toimitalo Jyväskylän Aholaidassa. Kuva: Timo Jaakonaho / lehtikuva

Keskisuomalainen on ostanut muun muassa Etelä-Suomen Sanomia julkaisevan Mediatalo ESA:n. Kauppahinta on 13,5 miljoonaa euroa.

Kaupan jälkeen Keskisuomalainen-konserni on liikevaihdoltaan Suomen suurin maakunta- ja paikallisuutismedia, Keskisuomalainen kertoi tiedotteessaan perjantaina.

Kaupan myötä Kivekkäiden suvun lähes 75 prosentin omistus Mediatalo ESA:sta siirtyy Keskisuomalaiselle. Keskisuomalainen omisti jo aikaisemmin yhtiöstä 25 prosenttia, joten vuodesta 1914 toimineen Etelä-Suomen Sanomien tarina Kivekkään suvun omistamana lehtenä loppuu.

”Me näimme, että yksin olemme liian pieni toimija. Toiminta on vaikeutunut koko ajan muun muassa arvonlisäveron korotuksen ja Postin toiminnan takia. Kauppaa helpotti se, että Keskisuomalaisen olimme jo oppineet tuntemaan”, sanoo ESA:n lehtien hallituksen puheenjohtaja Jarkko Haukilahti.

Myyjinä oli noin 20 Kivekkään suvun jäsentä. Suurimman osuuden omisti Roope Kivekäs, jolla oli noin viidennes omistuksesta.

”Onhan tämä haikea hetki. Ei ollut helppo ratkaisu, mutta oli sellainen tunne, että tämä on oikea ratkaisu. Näin ESA:n lehdet varmasti toimivat pitempään kuin jos olisimme jääneet yksin omistajaksi. Me näimme edessä kurjistumisen tien”, sanoo Haukilahti.

Haukilahti on yksi lehden omistajista.

Hänen isoäidin isä K. Kivekäs tuli vuosisadan alussa lehteen töihin ja osti hiljalleen lehden suvun omistukseen. Viimeiset pienosakkaat lunastettiin ulos 1980-luvulla, muistelee Haukilahti.

ESA:n toimitusjohtaja Jaakko Lintunen sanoo, että lehdet jatkavat yhteistyön laajentamista. ”Synergiaetujen etsintäkeskustelu nyt alkaa, mutta yt-tiedote tämä ei ollut”, Lintunen sanoo.

Lintunen sanoo, että ESA:n lehdille tärkeät asiat pysyvät ennallaan: paikallisuus, alueen lukijat ja yritykset.

Myös Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi sanoo, että yhdessä isompana kokonaisuutena lehdet pystyvät jatkossa vastaamaan media-alan uudistumisen tarpeisiin nykyistä paremmin.

”Arvostetun ja perinteikkään Mediatalo ESAn tuotteet ja palvelut sekä sijainti Päijät-Hämeessä täydentävät erinomaisesti Keskisuomalainen liiketoimintaa”, sanoo Kangaskorpi.

Pörssissä noteerattu Keskisuomalainen kustantaa 26 tilattavaa lehteä, 22 kaupunkilehteä ja viittä erikois- ja ammattilehteä. Lehtiä ovat muun muassa Keskisuomalainen, Savon Sanomat, Iisalmen sanomat, Warkauden Lehti, Aamuposti, Keski-Uusimaa, Uusimaa, Helsingin Uutiset, Länsiväylä, Vantaan Sanomat, Tamperelainen, Turkulainen ja Suur-Jyväskylän Lehti.

Konsernin vuoden 2015 liikevaihto oli noin 149,8 miljoonaa euroa. Työntekijöitä on lähes 1 300 .

Mediatalo ESA on Päijät-Hämeen johtava mediayhtiö, jonka tuotteita ovat Etelä-Suomen Sanomat, Itä-Häme ja Radio Voima sekä kaupunkilehdet Uusi Lahti, Hollolan Sanomat, Päijät-Häme, Nastola-lehti sekä Orimattilan aluelehti.

Yhtiössä työskentelee 200 kokoaikaista työntekijää ja 400 jakajaa. Yrityksen liikevaihto on 34,6 miljoonaa euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat