Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SVT: Ericsson antamassa potkut tuhansille Ruotsissa – valtava säästöohjelma esitellään tiistaina

Yhtiö on irtisanomassa 3 000–4 000 työntekijää.

Talous
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Ericssonin pääkonttori Kistassa Tukholmassa 6. syyskuuta 2013.
Ericssonin pääkonttori Kistassa Tukholmassa 6. syyskuuta 2013. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Tukholma. Ruotsalainen verkkolaiteyhtiö Ericsson esittelee tiistaina säästöohjelman, jonka myötä yhtiö irtisanoo 3 000–4 000 työntekijää Ruotsissa, kertoo Ruotsin televisio SVT.

Samalla Kumlassa ja Boråsissa sijaitsevat tehtaat on määrä sulkea joko osittain tai kokonaan, mikä tarkoittaisi käytännössä tuotannon loppumista Ruotsissa.

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on tällä hetkellä Ruotsissa lähes 16 200 työntekijää. Irtisanomiset tarkoittaisivat, että noin joka viides saisi lähteä.

Vähennykset osuisivat SVT:n tietojen mukaan erityisesti Boråsiin, missä koko tuotanto luultavasti lakkautettaisiin. Kumlassa osa toiminnosta saattaisi säilyä. Boråsissa Ericssonilla on yli 800 työntekijää ja Kumlassa 400.

Yhtiöstä ei kommentoida asiaa SVT:lle. Ericsson viestittää, että irtisanomisia koskevat asiat käsitellään aina ensin yhtiön sisäisesti ennen kuin niistä kerrotaan tietoja julkisuuteen.

SVT:n mukaan Ruotsin hallitusta informoitiin säästöpaketin lopputuloksesta maanantaina. Se on kuitenkin tiennyt säästösuunnitelmista jo pidempään. Hallitus on asettanut kriisiryhmän muutosten tukemiseksi.

Lehdistötilaisuus asiasta on määrä järjestää tiistaina. SVT:n mukaan samassa yhteydessä odotetaan tietoja uusista tutkimus- ja kehityspanostuksista Ruotsiin.

Ericssonin laajasta säästöohjelmasta on esiintynyt lehtitietoja Ruotsissa jo aiemmin. Yhtiö ei ole kuitenkaan vahvistanut tietoja.

Ericssonin ongelmien taustalla on jo pitkään heikosti kehittynyt kannattavuus ja verkkolaitemarkkinoiden kiristynyt kilpailu.

Yhtiön toimitusjohtaja Hans Vestberg sai kesällä potkut yhtiön kannattavuusongelmien takia.

Dagens Industri -lehden tietojen mukaan Vestbergin seuraajaksi vahvoilla olisi Håkan Eriksson, joka tällä hetkellä toimii yhtiön strategiajohtajana Kaakkois-Aasian ja Tyynenmeren alueella.

Toinen mahdollinen nimi olisi Karl-Henrik Sundström, joka on metsäyhtiö Stora Enson toimitusjohtajana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat