Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rantasipi ja Cumulus yhdistyvät uudeksi hotelliketjuksi – suunnitteilla kapselihuoneita

Uuden ketjun nimeksi tulee Cumulus City & Resort.

Talous
 
Restel
Uuteen lentokenttähotelliin suunnitellaan yhden hengen kapselihuoneita.
Uuteen lentokenttähotelliin suunnitellaan yhden hengen kapselihuoneita. Kuva: Restel

Hotellialalle syntyy uusi brändi, kun Rantasipi- ja Cumulus-ketjut yhdistyvät. Uudistus näkyy hotelleissa jo ensi vuoden alussa, lupaa Suomen suurin hotelli- ja ravintola-alan toimija Restel.

Lopputuloksen luvataan olevan enemmän kuin vanhojen ketjujen summa. Restel kertoi tiedotteessa investoivansa seuraavien kolmen vuoden aikana hotelleihin ja ravintoloihin yli sata miljoonaa euroa, josta suurin osa kohdistuu Cumulus City & Resort -ketjuun.

Pilotteja uudistuksessa ovat hotellit Pohjanhovi Rovaniemelllä, Rukahovi Kuusamossa ja Laajavuori Jyväskylässä. Niissä on määrä panostaa erityisesti hyvinvointipalveluihin.

Uuden ketjun lippulaivaksi kaavaillaan Cumulus Resort Airport -hotellia, joka tuo Vantaan lentokenttäalueelle ”monta hotellia saman katon alla”.

”Keskittyminen yhteen suureen ketjuun tuo mittakaava- ja keskittämisetuja, jolloin voimme palvella entistä paremmin modernin hotellivieraan tarpeita”, sanoo Restelin toimitusjohtaja Mikael Backman tiedotteessa.

Esimerkkeinä valikoiman kirjosta tiedotteessa mainitaan yhden hengen kapselimajoitus ja yli 15 hengen ryhmälle soveltuvat osastot, joita pilotoidaan Vantaan lentokenttähotellissa.

Kapselit ja ”joukko-osastot” on suunnattu lähinnä nuorisolle ja vaikkapa urheiluporukoille. Myös esimerkiksi lentojen välillä vain muutaman tunnin unia tavoittelevat ovat kapseleitten kohderyhmää, Backman kertoo.

”Toivon, että voimme tarjota näitä kapseleita myös edulliseen, esimerkiksi 20 euron hintaan, mikä kattaa lähinnä siivouskulut”, Backman sanoo.

Backmanin mukaan paria kiinalaisvalmisteista kapselia testataan jo Vantaalla, ja asiakkaitten käyttöön niitä on tulossa muutamia kymmeniä ensi vuoden puolella viimeistään ennen kesää. Backmanin tietojen mukaan vastaavia ei Suomessa ole vielä muualla.

Kapselit ovat kaksi metriä pitkiä, 120 senttiä leveitä ja noin metrin korkeita. ”Olen itse 201 senttiä pitkä, ja jouduin olemaan hieman vinossa, mutta istumaan mahtui hyvin”, sanoa kapselia itsekin testannut Backman HS:lle.

Kapselin varusteisiin kuuluu tallelokero, radio ja peili, mutta vessa ja suihku löytyvät käytävältä.

Restelin tiedotteessa puhutaan ”jopa yli 15 hengen joukkueelle soveltuvista huoneista”, mutta Backman tarkentaa, että kyseessä ovat pikemminkin osastot, jotka soveltuvat esimerkiksi junnujalkapalloilijoille. Osastoissa voi olla useita huoneita, joissa kussakin on 2–7 vuodetta.

Restel
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat