Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IPhonen Sirin kehittäjien uusi äänitunnistusyhtiö myytiin Samsungille

Samat miehet ovat onnistuneet myymään virtuaaliavustajan jo kahdelle matkapuhelinjätille.

Talous
 
KIM HONG-JI
Eteläkorealainen Samsung vahvistaa matkapuhelinteknologiaansa yritysostolla.
Eteläkorealainen Samsung vahvistaa matkapuhelinteknologiaansa yritysostolla. Kuva: KIM HONG-JI

Matkapuhelinvalmistaja Samsung ilmoitti torstaina ostavansa kalifornialaisen start-up-yrityksen, joka kehittää äänitunnistukseen perustuvia palveluja.

Kalifornialaisen Viv Labs -yhtiön taustalla ovat samat henkilöt, jotka kehittivät ja möivät Applelle äänitunnistukseen pohjautuvan virtuaaliavustaja Sirin vuonna 2011, kertoo uutistoimisto AFP.

Kauppa julkaistiin vain muutamia päiviä sen jälkeen, kun Google ilmoitti omasta virtuaaliavusteisesta Pixel-puhelimestaan.

Samsung arvioi, että Viv Labs tukee yhtiön äänitunnistukseen perustuvia ohjelmia kaikissa sen tuoteryhmissä älypuhelimista televisioihin, jääkaappehin ja pesukoneisiin.

Viv Labsin perustivat vuonna 2012 Dag Kittlaus, Adam Cheyer ja Chris Brigham, jotka kehittivät Applen ostaman Siri-virtuaaliavustajan.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa Kittlaus sanoo, että Vivin tehtävänä on ”puhaltaa henki elottomiin esineisiin”.

”Me näemme tulevaisuuden, jossa ihmiset saavat tarvitsemansa nopeasti ja helposti riippumatta siitä, missä he ovat tai mitä laitteita heidän lähellään on”, Kittlaus sanoo.

Samsung on yrittänyt jo vuosia kehittää äänitunnistukseen perustuvia toimintoja matkapuhelimiinsa. Sen oma S Voice ei ole kuitenkaan herättänyt kuluttajilta kiitosta. Myös Google ja Amazon ovat kehittäneet omia virtuaaliavusteisia ohjelmiaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat