Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Henkilöautot ja öljy laskivat tavaraviennin arvoa elokuussa

Tuonnin kasvu vei kauppataseen 455 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

Talous
 
Anni Reenpää / Lehtikuva
Suomen tavaraviennin arvo supistui elokuussa kaikkiaan kolme prosenttia verrattuna viime vuoden elokuuhun. Kuva on Vuosaaren satamasta Helsingistä.
Suomen tavaraviennin arvo supistui elokuussa kaikkiaan kolme prosenttia verrattuna viime vuoden elokuuhun. Kuva on Vuosaaren satamasta Helsingistä. Kuva: Anni Reenpää / Lehtikuva

Suomen tavaraviennin arvoa laskivat elokuussa etenkin henkilöautot ja öljyjalosteet. Loivempaa lasku oli metsäteollisuuden tuotteilla sekä teollisuuden koneilla ja laitteilla.

Sen sijaan sähköteknisten koneiden ja laitteiden vienti kasvoi tuntuvasti. Myös nikkelin ja alumiinin vienti kasvoi.

Tavaraviennin arvo supistui elokuussa kaikkiaan kolme prosenttia verrattuna viime vuoden elokuuhun, kertoo Tullin ennakkotilasto. Viennin arvo oli elokuussa 3,9 miljardia euroa, eli lähes sama kuin tämän vuoden heinäkuussa. Tammi–elokuussa vienti laski kuusi prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

Tuonti kasvoi elokuussa kolme prosenttia ja oli arvoltaan hieman alle 4,4 miljardia euroa, mutta vuoden alusta yhteenlaskettu tuonti laski prosentin.

Tuonnissa raakaöljyn ja öljyjalosteiden tuonnin arvo laski, mutta lähes kaikkien muiden arvoltaan huomattavien tavararyhmien tuonti kasvoi.

Vienti Saksaan, Ruotsiin ja Hollantiin laski elokuussa viime vuoteen verrattuna, mutta vienti Kiinaan, Ranskaan ja Britanniaan kasvoi. Myös vienti Venäjälle oli hennossa kasvussa.

Tuonti kaikista merkittävistä kauppakumppanimaista kasvoi elokuussa. Tuonnin kasvu Yhdysvalloista ja Alankomaista oli maista suurinta.

Kauppatase oli elokuussa 455 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat