Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kauppalehden sovellus kaappaa suomalaisten medioiden liikennettä – vian kohteena IS, IL, Supersää ja Taloussanomat

Kauppalehden sovelluksen virheen vuoksi suomalaisten medioiden liikennettä ohjautuu Kauppalehden iPhone-sovellukseen.

Talous
 
Ilta-Sanomien, Iltalehden, Taloussanomien ja Supersään sovelluksiin ponnahtaa esiin linkki, jossa tarjotaan Kauppalehden sovelluksen avaamista.
Ilta-Sanomien, Iltalehden, Taloussanomien ja Supersään sovelluksiin ponnahtaa esiin linkki, jossa tarjotaan Kauppalehden sovelluksen avaamista.

Isojen suomalaisten medioiden iPhone ja iPad-sovellusten liikennettä ohjautuu tällä hetkellä Kauppalehden sovellukseen. Syynä on Kauppalehden sovelluksen tekninen virhe.

Virhe esiintyy, jos käyttäjällä on asennettuna Kauppalehden sovellus ja hän käyttää jonkin muun, virheelle alttiin median sovellusta samanaikaisesti.

Ainakin Ilta-Sanomien, Iltalehden, Taloussanomien ja Supersään sovelluksiin ponnahtaa esiin linkki, jossa tarjotaan Kauppalehden sovelluksen avaamista.

”Olemme kuulleet useammalta taholta, että tämä virhe on aiheuttanut ongelmia erilaisille sovelluksille. Minun tekninen osaamiseni ei riitä arvioimaan mistä se johtuu, mutta teemme parhaamme, että tilanne saataisiin ratkeamaan”, sanoo Kauppalehden vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi.

HS:n tiedossa ei ole, että vika olisi vaikuttanut HS:n sovelluksiin. Koska IS:n ja HS:n käyttämä teknologia on samanlainen, on mahdollista, että virhe esiintyy myös HS:n sovelluksissa.

Ilta-Sanomien kustantaja Tapio Sadeoja pitää virhettä kiusallisena. Hän toivoo, että Kauppalehti saa vian korjattua nopeasti.

”Tämä aiheuttaa käyttäjille huonompaa käyttökokemusta. Toivottavasti tämä saadaan korjattua mahdollisimman pian”, Sadeoja sanoo.

Vian taustalla on HS:n tietojen mukaan Kauppalehden sovelluksessa oleva ohjelmointivirhe.

Kauppalehti on ottanut käyttöön iOS-käyttöjärjestelmän osoitteen, jota tavallisesti käytetään TNS Metrix -mittauksessa.

Ohjelmointivirheen vuoksi Kauppalehti ohjaa itsellensä sellaista liikennettä, joka on tarkoitettu verkkosivujen kävijämäärien mittaamiseen. Osana liikenteen ohjaamista käyttäjälle tarjotaan Kauppalehden sovelluksen avaamista.

Tavallisesti Apple tarkistaa sovellukset hyvin tarkasti, mutta tämä ohjelmointivirhe on päässyt läpi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat