Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työllisten määrän lisääntyminen hidastui Yhdysvalloissa – keskuspankin paineet kasvavat

Työllisten määrä kasvoi syyskuussa 156 000:lla, mikä oli ekonomistien ennakko-odotuksia vähemmän.

Talous
 
HS–Reuters

Työllisyyden paraneminen hidastui yllättäen Yhdysvalloissa syyskuussa kolmatta kuukautta peräjälkeen, mikä voi pakottaa keskuspankin lykkäämään suunnittelemaansa rahapolitiikan kiristystä.

Maatalouden ulkopuolella työllisten määrä kasvoi 156 000:lla, kertoi työministeriö perjantaina. Reutersin ennakkokyselyssä ekonomistit ennustivat työllisten määrän lisääntyneen syyskuussa 175 000:lla. Elokuussa työllisten määrä kasvoi 167 000:lla.

Työttömyysaste kasvoi 0,1 prosenttiyksikköä 5,0 prosenttiin. Työttömyysasteen kohoaminen johtuu siitä, että yhtä useampi on Yhdysvalloissa työmarkkinoiden käytettävissä.

Keskuspankin avomarkkinakomitean seuraava kokous on 1.–2. marraskuuta. Sijoittajat ovat lähes varmoja, että kokouksessa ei muuteta rahapolitiikan mitoitusta presidentinvaalien läheisyyden takia. Yhdysvalloissa järjestetään presidentinvaalit 8. marraskuuta.

Pääjohtaja Janet Yellen ilmoitti syyskuussa, että keskuspankki korottaa todennäköisesti ohjauskorkoaan yhden kerran tänä vuonna.

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on syyttänyt keskuspankkia politikoinnista, koska se ei ole tänä vuonna kiristänyt rahapolitiikkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat