Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksa haluaa pienentää miesten ja naisten välisiä tuloeroja – määrää palkkatiedot julkisiksi

Uuden säännön mukaan yli 200 henkeä työllistävien yritysten työntekijöillä tulee olla mahdollisuus vertailla miesten ja naisten nimettömiä palkkatietoja.

Talous
 

Saksa pyrkii kuromaan umpeen miesten ja naisten välistä palkkaeroa työntekijöille julkisilla palkkatiedoilla, kertoo saksalaislehti Spiegel.

Maan hallitus on päässyt sopuun säännöstä, jonka mukaan yli 200 henkeä työllistävien yritysten työntekijöillä tulee olla mahdollisuus vertailla miesten ja naisten nimettömiä palkkatietoja.

Yli 500 henkilöä työllistävien yritysten tulee lisäksi julkaista raportteja sukupuolten välisestä palkkatasa-arvosta viiden vuoden välein.

Uusi sääntö koskee noin 14 miljoonaa saksalaista työntekijää sekä yksityisellä että julkisella puolella. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, milloin suunnitelluista säännöistä tulee voimaan laki.

Naiset tienaavat Saksassa Spiegelin mukaan keskimäärin 21 prosenttia vähemmän kuin miehet. Se johtuu osittain siitä, että moni nainen työskentelee osa-aikaisesti tai matalamman palkkatason tehtävissä kuin miehet.

Naiset tienaavat Saksassa keskimäärin seitsemän prosenttia vähemmän kuin samanarvoisessa asemassa olevat miehet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat