Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuleen syttyneiden Samsung-puhelimien valmistus lopetetaan – Yhtiö varoittaa: Sammuttakaa heti Galaxy Note 7 -laitteenne

Samsung lopettaa Galaxy Note 7 -puhelinmallin tuotannon, koska kyseisen mallin puhelimet ovat syttyneet palamaan.

Talous
 
HS–AFP
BEAWIHARTA / Reuters
Asiakas kokeili Samsung Galaxy Note 7 -puhelinta Samsungin liikkeessä Jakartassa Indonesiassa.
Asiakas kokeili Samsung Galaxy Note 7 -puhelinta Samsungin liikkeessä Jakartassa Indonesiassa. Kuva: BEAWIHARTA / Reuters

Elektroniikkayhtiö Samsung pyytää asiakkaitaan lopettamaan Galaxy Note 7 -älypuhelimien käyttämisen, koska useat kyseisen mallin puhelimet ovat syttyneet palamaan.

Yhtiö neuvoi asiakkaitaan sulkemaan puhelimensa sen jälkeen, kun selvisi, että myös korvaavat puhelimet ylikuumenevat.

Yhtiö tiedotti tiistaina aamupäivällä lopettavansa lippulaivapuhelimensa tuotannon. Aiemmin tiistaina Samsung julkaisi tiedotteen, jossa se ohjeisti kaikkia sen maailmanlaajuisia kumppaneita lopettamaan Galaxy Note 7 -älypuhelimien myynnin.

Tieto syttyvistä älypuhelimista on osunut lujaa elektroniikkayhtiön osakkeisiin. Tiistaina sijoittajat reagoivat uutisiin ja Samsungin osakkeen arvo sukelsi 8 prosenttia. Se vastaa noin 17 miljardia dollaria eli 15 miljardia euroa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Samsung joutuu vetämään puhelimiaan pois markkinoilta turvallisuusongelmien vuoksi.

Noin kuukausi sitten Samsung pyysi asiakkaitaan palauttamaan kaikkiaan 2,5 miljoonaa puhelinta tulipalovaaran vuoksi.

Puhelimien akuissa oli vikaa, ja ne ylikuumenivat ja jopa syttyivät palamaan ladatessa. Moni lentoyhtiö on kieltänyt matkustajia tuomaan kyseisiä puhelimia lentokoneisiin.

Samsung vakuutti jo aiemmin korjanneensa vian, mutta myös uusissa versioissa on esiintynyt samoja ongelmia.

Tuleen syttyvät ja räjähtelevät puhelimet ovat aiheuttaneet valtavan imagohaitan Samsungille.

Jackdaw Researchin johtava analyytikko Jan Dawson kertoo AFP:lle uskovansa, että puhelimien turvallisuusviat voivat vaikuttaa siihen, millaisina Samsungin muut tuotteet nähdään.

”Tässä tilanteessa Samsungin pitäisi romuttaa koko Note 7 ja siirtyä elämässä eteenpäin. Mitä pidempää tämä kestää, sitä pidempää se vaikuttaa brändiin ja sitä vaikeampi on siirtyä eteenpäin”, Dawson kertoo.

Yhdysvalloissa kuluttajien turvallisuudesta vastaavan viraston johtaja Elliott Kaye tiedotti maanantaina, että kuluttajien pitäisi välttää käyttämästä Note 7 -puhelimia oman, perheensä ja kotinsa turvallisuutensa vuoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat