Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Epävarmuus Venäjästä painoi öljyn hintaa

Energiayhtiö Rosneft ei halua osallistua öljyntuotannon leikkaukseen.

Talous
 
HS–Reuters

Epävarmuus öljyntuotannon rajoittamisesta painoi tiistain kaupankäynnissä raakaöljyn Brent-viiteladun hintaa lähes kaksi prosenttia 52 dollariin barrelilta. Barreli on öljykaupan mittayksikkö. Sen tilavuus on 159 litraa.

Suurten öljynviejämaiden järjestö Opec äänesti syyskuussa öljyn tuotannon leikkaamisesta, jotta raaka-aine kallistuisi.

Opec on myös pyytänyt järjestön ulkopuolisia tuottajamaita, kuten Venäjää, osallistumaan. Yhdysvallat on jo sanoutunut irti tuotannon rajoituksesta.

Opec ja muut suuret tuottajamaat tapaavat keskiviikkona Istanbulissa. Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi maanantaina Istanbulissa, että tuotannon jäädyttäminen tai leikkaaminen ovat todennäköisesti ainoita keinoja vakauttaa öljyn hinta. Kommenttien jälkeen öljyn hinta nousi korkeimmalle tasolleen vuoteen.

Tiistaina päivällä Venäjän suurimman öljy-yhtiön Rosneftin johtaja Igor Sechin kuitenkin totesi, ettei Rosneft aio jäädyttää tai leikata tuotantoaan.

Tiistai-iltana Venäjän energiaministeri taas Alexander Novak toisti, että maan öljy-yhtiöt ovat valmiita osallistumaan öljyn hintaa vakauttaviin toimiin.

Opecin neljätoista jäsentä vastaavat lähes kolmanneksesta maailman öljyntuotannosta. Järjestön tavoite on leikata 30. marraskuuta pidettävässä kokouksessaan tuotantoa noin 700 000 barrelilla. On kuitenkin epäselvää, pitävätkö erityisesti Saudi-Arabia ja Iran kiinni tuotannon rajoituksesta.

Kansainvälinen energiajärjestö IEA kertoi tiistaina olevansa epävarma siitä, miten nopeasti tarjonta voisi laskea vastaamaan kysyntää, vaikka Venäjä ja Opec sopisivat kovastakin tuotannon leikkauksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat