Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Samsung pyytää anteeksi suomalaisilta kuluttajilta Galaxy Note7 -puhelimen turvallisuusriskiä

Palava ja räjähtelevä Note 7 -puhelin söi kolmasosan Samsungin tuloksesta.

Talous
 
KIM HONG-JI / Reuters
Asiakas katseli Samsung Galaxy Note 7 -puhelinta myymälässä Soulissa Etelä-Koreassa tiistaina.
Asiakas katseli Samsung Galaxy Note 7 -puhelinta myymälässä Soulissa Etelä-Koreassa tiistaina. Kuva: KIM HONG-JI / Reuters

Matkapuhelimia valmistava Samsung pyytää anteeksi suomalaisilta kuluttajilta Galaxy Note7 -puhelimen aiheuttamaa turvallisuusriskiä. Puhelimen akku voi ylikuumentua ja syttyä palamaan.

”Asiakkaidemme turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Vaikka Galaxy Note7:n myynti ei ole alkanut Suomessa, kehotamme kaikkia Galaxy Note7:n silti omistavia varmuuskopioimaan tietonsa, sulkemaan puhelimen ja lopettamaan sen käytön”, sanoo Samsungin matkapuhelinliiketoimmasta Pohjoismaissa vastaava Lars Jansson tiedotteessa.

Samsung pyrkii pohjoismaisten teleoperaattorien ja jälleenmyyjien kanssa varmistamaan, että asiakkaat voivat vaihtaa Galaxy Note7 -tilauksensa toiseen malliin, jolloin yhtiö korvaa laitteiden hintaeron. Toinen vaihtoehto, että kuluttaja voi purkaa kaupan ja saada rahansa takaisin.

”Haluamme pyytää kaikilta Galaxy Note7 -asiakkailtamme syvästi anteeksi, ettemme ole täyttäneet Samsungille asettamianne laatuodotuksia. Kiitämme teitä kärsivällisyydestänne ja pahoittelemme syvästi aiheuttamaamme harmia”, sanoo Jansson tiedotteessa.

Itsestään syttyvä ja räjähtelevä Galaxy Note 7 -älypuhelin on koitumassa kalliiksi korealaiselle elektroniikkayhtiö Samsungille.

Yhtiö antoi keskiviikkona tulosvaroituksen, jonka mukaan sen liiketulos supistuu kolmanneksella aiemmasta arviosta.

Samsungin tiedotteen mukaan sen voitto jää heinä–syyskuussa 5 200 miljardiin woniin eli noin 4,2 miljardia euroon, kun aiempi arvio oli 7 800 miljardia wonia eli noin 6,3 miljardia euroa.

Yhtiö kertoi tiistaina lopettavansa kokonaan Note 7 -puhelimen tuotannon, koska puhelimen ongelmia ei ole saatu korjattua. Arvosteluissa menestyneen kalliimman hintaluokan älypuhelimen piti olla yhtiön keihäänkärkituote loppuvuoden markkinoilla.

Samsung myös kehotti kaikkia puhelimen omistajia viipymättä sulkemaan puhelimensa ja palauttamaan sen ostopaikkaan.

Yhtiö ei ole itsekään saanut varmasti selville, miten ongelma saadaan korjattua. Syttyminen johtuu puhelimen litiumioniakusta, joiden kanssa muillakin valmistajilla on ollut ajoittain ongelmia.

Puhelin on aiheuttanut vaaratilanteita muun muassa lennoilla, kun se on syttynyt räjähdysmäisesti tuleen.

Useat lentoyhtiöt ovat kieltäneet Note 7 -puhelimen tuomisen koneeseen.

Samsung on korvannut vialliseksi epäiltyjä laitteita jo aiemmin tänä vuonna, mutta samoja ongelmia ilmeni myös tilalle annetuissa puhelimissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat