Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Applen myyjille potkuja Australiassa – Väitteitä kuvien varastamisesta ja naisasiakkaiden ulkonäön pisteytyksestä

Työntekijöiden kerrotaan jakaneen naisasiakkaiden ja -kollegojen kuvia toisilleen ja antaneen pisteitä heidän ulkonäöstään.

Talous
 
JASON REED / Reuters
Asiakkaat jonottivat Applen liikkeen edustalla Sydneyssä 15. syyskuuta.
Asiakkaat jonottivat Applen liikkeen edustalla Sydneyssä 15. syyskuuta. Kuva: JASON REED / Reuters

Teknologiajätti Apple on irtisanonut lukuisia Brisbanen myymälänsä työntekijöitä Australiassa. Työntekijöiden epäillään jakaneen naisasiakkaiden ja -kollegojen kuvia keskenään ja antaneen pisteitä heidän ulkonäölleen, uutisoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Paikallisen Courier-Mail-lehden mukaan kuvia otettiin kymmeniä ilman, että kuvauskohde antoi lupaa. Kuvia väitetään myös varastetun asiakkaiden puhelimista.

Apple on myöntänyt käynnissä olevan tutkinnan ja ilmoittanut, että useita työsuhteita on purettu.

Yhtiön mukaan toistaiseksi mikään ei ole kuitenkaan todistanut väitteitä kuvien varastamisesta. Tutkimuksen mukaan ketään ei ole myöskään kuvattu ilman lupaa.

Courier-Mailin mukaan työntekijöiden pisteyttämien kuvien joukossa oli toistasataa lähikuvaa ja intiimejä kuvia.

Lehden mukaan mahdollinen yksityisyyden loukkaus paljastui, kun yksi työntekijä huomasi liikkeen korjaajan käyvän läpi asiakkaan puhelimessa olleita kuvia.

Yhden lehdelle puhuneen työntekijän mukaan he olivat huolissaan siitä, että samaa harjoitettiin myös muissa Australian Apple-liikkeissä, myös Sydneyssä.

Jos väitteet osoittautuvat todeksi, ne rikkovat yhtiön menettelytapoja, Apple ilmoitti tiedotteessaan.

”Apple uskoo kaikkien kohtelemiseen tasaveroisesti ja kunnioittaen, emmekä hyväksy arvojemme vastaista käytöstä”, tiedotteessa sanotaan.

Applen mukaan yhtiön edustajat ovat tavanneet liikkeen henkilökunnan kertoakseen heille käynnissä olevasta tutkinnasta. Henkilökunnalle kerrottiin myös miten yhtiö suojelee heidän yksityisyyttään.

Australian tietosuojavaltuutettu selvittää myös tahollaan mahdollista yksityisyyden loukkausta.

”Olemme tietoisia tapauksesta ja tulemme pyytämään Applelta lisätietoja”, tietosuojavaltuutettu Timothy Pilgrim sanoo BBC:lle.

”Tämä on tärkeä muistutus kaikille sellaisilla yrityksille, jotka keräävät tai käsittelevät henkilökohtaisia tietoja. Heidän tulee ottaa käyttöön yksityisyyttä kunnioittavat toimintavat ja työntekijöiden on tunnettava vastuunsa”, Pilgrim toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat