Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Schäuble: Budjettien valvonta pois komissiolta

Saksa pitää Euroopan komissiota liian poliittisena ja pehmeänä.

Talous
 

Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble haluaa siirtää eurovaltioiden budjettivalvonnan pois Euroopan komissiolta. Schäublen mielestä Euroopan vakausmekanismi (EVM) olisi parempi taho tehtävään.

”EVM ei arvioisi budjettisuunnitelmia poliittisella tavalla vaan tiukasti sääntöjä noudattaen”, Schäuble sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan sanomalehti Stuttgarter Zeitungille.

Schäublen mukaan EVM:ää ”voisi pikkuhiljaa siirtää asteittain tähän suuntaan”.

Saksa on jo pitkään suhtautunut komissioon epäilevästi, koska se nähdään liian poliittisena ja pehmeänä EU-sääntöjen suhteen. Sen takia Saksa, kuten Suomi, on aina vaatinut Kansainvälistä valuuttarahastoa IMF:ää mukaan myös esimerkiksi Kreikan hätälainoitukseen.

EVM on eurovaltioiden perustama rahoituslaitos, jonka pääkonttori on Luxemburgissa.

Ylintä päätösvaltaa käyttää hallintoneuvosto, johon kuuluvat eurovaltioiden valtiovarainministerit. EVM:n toimitusjohtaja on saksalainen Klaus Regling.

EVM korvasi euroalueen kriisivaltioiden hätärahoituksessa Euroopan rahoitusvakausvälineen (ERVV) lokakuussa 2012.

EU-maiden täytyy pitää julkinen alijäämänsä alle 3 prosentissa ja velkansa 60 prosentissa suhteessa bruttokansantuotteeseen.

Komission pitäisi puuttua sääntöjen toistuvaan rikkomiseen, mutta näin ei aina tapahdu. Huhtikuussa Euroopan tilintarkastustuomioistuin linjasi, että komissio soveltaa sääntöjä epäjohdonmukaisesti. Tarkastajat arvostelivat komissiota siitä, että se on suhtautunut liian lepsusti Italian ja Ranskan sääntörikkeisiin.

Komissio kiisti väitteen.

Saksa on arvostellut komissiota samasta asiasta. Se on tosin myös itse rikkonut toistuvasti EU:n taloussääntöjä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat