Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rajuilla hinnankorotuksilla kohahduttaneen sähköverkkoyhtiö Carunan toimitusjohtaja eroaa – ”tämä on ollut hieno kokemus”

Ari Koposen johtama Suomen suurin sähköverkkoyhtiö ilmoitti alkuvuonna yli 35 prosentin kertakorotuksista hinnoissa

Talous
 
Aleksi Jalava
Ari Koponen
Ari Koponen Kuva: Aleksi Jalava

Alkuvuonna suurta julkisuutta kovilla hinnankorotuksillaan saaneen sähkönjakeluyhtiön Carunan toimitusjohtaja Ari Koponen eroaa.

Koponen ilmoitti maanantaina tiedotteessa eroavansa yhtiön palveluksesta. Yhtiö on käynnistänyt uuden toimitusjohtajan haun, ja tehtävää hoitaa väliaikaisesti talousjohtaja Jyrki Tammivuori. Koponen jatkaa yhtiössä vuoden loppuun saakka.

Carunan hallituksen puheenjohtaja Juha Laaksonen kiittää Koposta hänen työpanoksestaan Carunan käynnistysvaiheessa.

”Ari on tehnyt merkittävän työn toiminnan käynnistämisessä. Mittavan verkonparannushankkeen käynnistäminen ja investoinnit suomalaisten sähkönsaannin luotettavuuteen ovat itsenäistymisen myötä nousseet uudelle tasolle”, Laaksonen toteaa.

Caruna joutui julkiseen ryöpytykseen tämän vuoden alussa, kun se ilmoitti nostavansa asiakkaidensa sähkönsiirron hintoja keskimäärin yli 35 prosentilla.

Laaksosen mukaan ryöpytyksellä on saattanut olla osuutta Koposen päätökseen, vaikka siitä onkin jo kahdeksan kuukautta. ”Koposella on stressaava kausi takanaan.”

Caruna hoitaa nyt Suomen laajinta sähköverkkoa, joka oli aiemmin Fortumin hallussa. Fortum päätti myydä verkon vuonna 2013 miljardien kaupalla. Ostajina olivat kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments ja Borealis Infrastructure sekä pienempinä omistajina suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva ja Elo.

Caruna vastaa 650  000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 270 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan 2 000 työntekijää eri puolilla Suomea.

Koponen sanoo tiedotteessa, että toimitusjohtajuus on ollut hieno kokemus. ”Olemme yhdessä pohtineet yhtiön tilannetta ja nyt on luonteva hetki vaihtaa toimitusjohtajaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat