Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Netflix keräsi lisää kansainvälisiä katsojia – Kiinan markkinat saavat vielä odottaa

Talous
 
© Mike Blake / Reuters
Netflix keräsi noin 3,2 miljoonaa uutta kansainvälistä tilaajaa kolmannella neljänneksellä.
Netflix keräsi noin 3,2 miljoonaa uutta kansainvälistä tilaajaa kolmannella neljänneksellä. Kuva: © Mike Blake / Reuters

Yhdysvaltalainen tilausvideopalvelu Netflix kasvatti elokuvien ja televisiosarjojen tilaajiensa määrää yli 50 prosenttia enemmän kuin kolmannelta vuosineljännekseltä odotettiin.

Odottamaton kasvu osoittaa, että scifi-sarja Stranger Things keräsi uusia kansainvälisiä katsojia ja auttoi Netflixiä säilyttämään asiakkaansa hintojen noususta huolimatta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Yhtiö rikkoi kaksi vuosineljännestä kestäneet vaikeudet katsojamäärien kasvattamisessa. Kotimarkkinoiden ulkopuolelle voimakkaasti laajentava Netflix kertoi myös, että se aikoo kerätä ”materiaalisia globaaleja voittojaan” ensi vuonna, vaikka se nosti menojaan sarjojen tuotannossa.

Netflixin osakkeet nousivat perjantaina noin 99,80 dollarista 119,82 dollariin. Kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto kasvoi 2,29 miljardiin dollariin.

Yhtiö keräsi noin 3,2 miljoonaa uutta kansainvälistä tilaajaa kolmannella neljänneksellä. Analyytikot arvioivat aiemmin, että yhtiö tulisi tavoittamaan keskimäärin noin 2 miljoonaa uutta tilaajaa. Yhdysvalloissa Netflix tavoitti 370 000 uutta tilaajaa, mikä oli myös huomattavasti korkeampi luku kuin analyytikkojen veikkaama 309 000.

Netflix on laajentanut toimintaansa maailmanlaajuisesti yli 130 markkinalle. Suurista maista mukana ovat jo kaikki muut paitsi Kiina.

Maanantaina Netflix kertoi luopuvansa ajatuksestaan käynnistää palvelu Kiinassa lähitulevaisuudessa. Sen sijaan yhtiö aikoo lisensioida sarjojaan ”kohtuullisilla” tuloilla. Yhtiö kuitenkin toivoo ”lopulta” aloittavansa tilausvideopalvelun myös Kiinassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat