Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työeläkeyhtiö Elo saavutti tuottotavoitteen alkuvuonna

Toimitusjohtaja Satu Huberin mukaan tuottotavoite on korkeahko nykyisessä sijoitusympäristössä

Talous
 
Juhani Niiranen / HS
Toimitusjohtaja Satu Huberin mukaan Elon sijoitustuotot parantuivat selvästi vuoden alkupuoliskosta.
Toimitusjohtaja Satu Huberin mukaan Elon sijoitustuotot parantuivat selvästi vuoden alkupuoliskosta. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Suomen kolmanneksi suurin työeläkeyhtiö Elo on päässyt tänä vuonna reaaliseen tuottotavoitteeseen, jolla eläkejärjestelmä pysyy tasapainossa. Elo sai reaalituottoa eläkesijoituksille vuoden ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana oli 3,2 prosenttia, kun tuottotavoite yhdeksälle kuukaudelle on 2,6 prosenttia.

Elon tuotto oli samalla tasolla kuin pienimmällä yhtiöllä Eteralla. Eteran nimellinen sijoitustuotto tammi–syyskuussa oli 3,6 prosenttia. Muut yhtiöt eivät vielä ole julkistaneet tuloksiaan vuoden ensimmäiseltä yhdeksältä kuukaudelta.

”Sijoitusmarkkinat kehittyivät vuoden kolmannella neljänneksellä hyvin, ja samalla Elon sijoitustuotot parantuivat selvästi vuoden alkupuoliskosta”, toimitusjohtaja Satu Huber sanoo.

Eläketurvakeskus Etk miettii tällä hetkellä reaalisen tuottotavoitteen alentamista 3,5 prosentista 3,0 prosenttiin. Etk kertoo tavoitteen muuttamisesta kuun lopulla.

”Nykyinen 3,5 prosenttia on korkeahko tuottotavoite, koska korkotaso Euroopassa on niin matala”, Huber sanoo.

Sijoitusjohtaja Hanna Hiidenpalon mukaan osakemarkkinat toipuivat hyvin brexitistä. ”Osakesijoitusten tuotto nousi neljään prosenttiin”, Hiidenpalo sanoo.

Elon kiinteistösijoitukset tuottivat vuoden alusta 4,7 prosenttia, vaikka Brexit loi epävarmuutta kansainvälisesti. Elon mukaan kiinteistösijoittajat ovat kääntäneet katseensa Suomeen, joka viime aikoina on ollut kiinteistösijoittajien top-listalla ykkösenä tai kakkosena.

Korjattu kello 14.45: Elo sai reaalituottoa eläkesijoituksille vuoden ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana oli 3,2 prosenttia, kun tuottotavoite yhdeksälle kuukaudelle on 2,6 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat