Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinan talous kasvoi odotettua tahtia – osakesijoittajat innostuivat

Talouden nousu perustuu aikaisempaa enemmän julkisten menojen kasvuun ja nouseviin hintoihin käytävään kiinteistökauppaan eikä vientiin kuten aikaisemmin.

Talous
 
China Stringer Network / Reuters
Kiinan talous perustuu paljolti rakentamiseen. Vanha talo on jäänyt uuden asuinalueen keskelle Nanningissa Kiinassa.
Kiinan talous perustuu paljolti rakentamiseen. Vanha talo on jäänyt uuden asuinalueen keskelle Nanningissa Kiinassa. Kuva: China Stringer Network / Reuters

Kiinan talous kasvoi hieman odotettua enemmän vuoden kolmannella neljänneksellä, mikä innosti osakesijoittajia ostamaan osakkeita nouseviin hintoihin Aasian osakemarkkinoilla keskiviikkoaamuna Suomen aikaan.

Kiinan talous on maailman toiseksi suurin, joten sen kansantalouden kehitys heijastuu koko maailmaan, myös Suomeen. Kiinan talouslukuja seurataan nyt tarkasti, koska sen kasvu on hitaampaa kuin kertaakaan 25 vuoteen.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kasvu oli 6,7 prosenttia. Uutistoimiston tekemän kyselyennusteen mukaan asiantuntijat odottivat keskimäärin 6,6 prosentin kasvua. Reutersin haastattelussa ennustettiin 6,7 prosentin kasvua.

Kiinan hallituksen päämäärä on, että kasvu olisi jotain 6,5–7 prosentin välillä.

Talouden nousu perustuu aikaisempaa enemmän julkisten menojen kasvuun ja nouseviin hintoihin käytävään kiinteistökauppaan eikä vientiin kuten aikaisemmin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat