Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elisan kannattavuus parani odotuksia enemmän

Suomen suurimman teleoperaattorin liikevoitto oli 98 miljoonaa euroa.

Talous
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila esitteli yhtiön osavuosikatsauksen Helsingissä.
Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila esitteli yhtiön osavuosikatsauksen Helsingissä. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Suomen suurimman teleoperaattorin Elisan liiketominta kehittyi hyvin heinä–syyskuussa. Yhtiön kannattavuus oli sijoittajien ennakko-odotuksia parempi, mutta ilmeisesti varovainen arvio markkinoiden tulevasta kehittymisestä aiheutti osakkeen heikkenemisen. Elisa osake halpeni keskiviikkona liki kaksi prosenttia.

Elisa arvioi Suomen talouden suhdanteen olevan heikko tänä vuonna ja kilpailun teleoperaattoreiden välillä jatkuvan ”haasteellisena”.

Arvionsa taloudellisesta kehittymisestään yhtiö piti silti ennallaan: liikevaihto ja käyttökate kasvavat hieman tänä vuonna.

Käyttökate tarkoittaa liiketoiminnan tulosta ennen poistoja, veroja ja rahoituseriä.

Elisan liikevaihto oli heinä–syyskuussa 419 miljoonaa euroa ja liikevoitto 98 miljoonaa euroa. Viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla liikevaihto oli 394 miljoonaa euroa ja liikevoitto 90 miljoona euroa. Liikevaihtoa on lisännyt se, että Elisa osti kesällä pääosan teleoperaattori Anvian liiketoiminnasta.

”Kuluttajat, yritysasiakkaat ja julkiset organisaatiot arvostavat yhä nopeampien mobiililaajakaistaliittymien mukanaan tuomaa käytön helppoutta ja nopeutta. Mobiilidatan käyttö Elisan verkossa olikin kaikkien aikojen huippulukemissa”, sanoo toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila tiedotteessa.

Hänen mukaansa Anvian pääliiketoiminnan yhdistäminen Elisaan on sujunut hyvin. Kauppa herätti keväällä vilkasta keskustelua ja arvostelua.

”Anvian osaaminen yhdistettynä Elisan investointi- ja kehitysvoimaan takaa erinomaiset palvelut pohjalaisille kuluttajille ja yrityksille, sekä perustan omistaja-arvon kehitykselle”, Mattila arvioi osavuosikatsauksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat