Valikko
Talous

Aki Hintsan esiintymiset Davosissa johtivat positiiviseen ongelmaan: Ylitarjontaa yhteydenotoista

Syövästä toipuva suomalainen lääkäri puhui Maailman talousfoorumissa hyvinvoinnista

”Tämä on ylittänyt moninkertaisesti odotukseni”, Aki Hintsa sanoo.

HS tavoitti Hintsan perjantaina iltapäivällä Davosista. Suomalaislääkäri oli juuri menossa tapaamaan Singaporen yliopiston pääjohtajaa. Hintsalla oli perjantaina vielä edessään yleisökeskustelu syövän parannuskeinoista.

”Osallistun siihen lääkärinä ja potilaana.”

Hintsa, 57, tunnetaan formulakuljettajien ja yritysjohtajien lääkärinä ja valmentajana. Tällä viikolla Hintsa sai poikkeuksellisen mahdollisuuden, kun hän piti kaksi pitkää valmennustilaisuutta World Economic Forumissa (WEF) eli Maailman talousfoorumissa Davosissa. Tapahtumaa pidetään maailman merkittävimpänä huippujohtajien kohtaamispaikkana.

Omien tilaisuuksiensa ja syöpäkeskustelun lisäksi Hintsa osallistui Arianna Huffingtonin vetämään tilaisuuteen aivojen kapasiteetista.

Aki Hintsan mukaan esiintymiset ovat herättäneet niin laajaa huomiota, että hänen yrityksellään on positiivinen ongelma.

”Meillä on ylitarjontaa optioista – enemmän mahdollisuuksia kuin pystymme ihan lähitulevaisuudessa viemään eteenpäin. Yhteydenottoja eri yliopistoista, insituutioista ja yrityksistä on tullut paljon.”

Muun muassa BBC on käsitellyt Hintsan menetelmää Davosin yhteydessä.

Hintsan sessiot pidettiin Rinerhornin vuorella Davosin kupeessa. Ne olivat luonteeltaan intiimimpiä kuin useimmat WEFin yleisötilaisuudet. Paikalla molemmissa tilaisuuksissa oli noin seitsemänkymmentä henkilöä.

Hintsan kanssa esiintyivät Formula 1:n maailmanmestarit Sebastian Vettel ja Mika Häkkinen sekä testikuljettajana Formula 1:ssa toiminut britti Susie Wolff. Hintsa on toiminut kolmikon valmentajana. Keskustelua veti brittiläinen johtajuuden asiantuntija, professori Lynda Gratton.

Aki Hintsa kertoi Davosissa hyvinvointifilosofiastaan, joka perustuu ennaltaehkäisyyn.

”Korostin sitä, että hyvinvoinnilla on vaikutusta myös suoritustasoon. Hyvä suoritustaso on hyvinvoinnin sivutuote”, Hintsa sanoo.

Hintsan menetelmässä hyvinvointi on jaettu kuuteen lohkoon. Kaiken keskellä on ”core”, ihmisen ydin, joka on ensin pantava kuntoon.

Hintsan mukaan juuri ydinasiat kiinnostivat eniten tilaisuuksiin osallistuneita johtajia

”Minulle tuli eniten kysymyksiä siitä, kuinka voin käytännössä löytää oman identiteettini”, Hintsa kertoo.

”Oli melkein vaikea päästä pois tilaisuuden jälkeen, kun niin monet halusivat jatkaa keskustelua.”

WEFin perustaja Klaus Schwab kutsui Hintsan puhujaksi sen jälkeen kun järjestäjät olivat etsineet maailmalta sopivaa puhujaa, joka kertoisi huippujohtajille hyvinvoinnin merkityksestä ja ennaltaehkäisevistä menetelmistä.

Hintsan maine maailmalla perustuu erityisesti hänen työhönsä Formula 1 -tallien palveluksessa. Hintsa on toiminut Häkkisen ja Vettelin lisäksi muun muassa Kimi Räikkösen ja Lewis Hamiltonin lääkärinä ja valmentajana.

Davosissa julkistettiin myös Heiaheia-startupin kehittämä Hintsa Better Life -sovellus, joka esittelee tarkemmin Hintsan menetelmää. Sovelluksen on kehittänyt liikuntasovelluksestaan tunnettu Heiaheia, joka fuusioitui äskettäin Hintsan valmennuspalveluita tuottavan Hintsa Performancen kanssa. Fuusion jälkeen yhtiön nimeksi tulee H2H Performance.

Yhtiön tuotejohtajan Olli Oksasen mukaan useampi kansainvälinen suuryritys kiinnostui Davosissa yhtiön valmennuspalveluista.

”Nähdessään sovelluksen he ovat ymmärtäneet, että ratkaisumme voi skaalata laajemmille henkilöstöryhmille”, Oksanen sanoo.

Sovelluksen latausmäärät eivät ole vielä tiedossa.

Hintsan metodi nojaa vahvasti tieteelliseen tutkimukseen. Davosin esiintyminen oli hyödyllinen myös tieteellisten kontaktien kannalta, Hintsa kertoo.

”Tiedeyhteisö on ottanut menetelmämme vastaan suurella innolla”, Hintsa sanoo.

Hänen verkostossaan on mukana maailmalla vaikuttavia valmentamisen ja lääketieteen asiantuntijoita, kuten unitutkimuksistaan tunnettu Harvardin lääketieteellisen professori Steven Lockley.

Monia mallin osia on testattu formulakuskeilla.

”Ilman formuloita moni näistä asioista olisi teoriaa. Olemme testanneet asioita yhdessä maailman rajuimmista ja henkisesti vaativimmista urheilulajeista.”

”Formula 1 on paras silta huippu-urheilusta liike-elämään ja politiikkaan”, Hintsa sanoo.

HS julkaisi lauantaina 16. tammikuuta laajan artikkelin Hintsan menetelmästä ja hänen elämäntarinastaan. Aki Hintsa sairastui kesällä 2015 vaikeaan syöpään, mutta on toipumassa sairaudesta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Maailman talousfoorumi

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää

  Luetuimmat

  1. 1

   Juristit vaativat sarjoja ja elokuvia ladanneilta rahaa uhkauskirjeillä – ”Lakimieheltä on turha kysyä moraalista”

  2. 2

   Berner tulistui HSTV:n keskustelussa: ”Hallitus päättää, onko liikenne-esitykseni surkea”

  3. 3

   Ministeri Berner perui osallistumisensa Ylen suoraan lähetykseen

  4. 4

   Selkäkipu ei estä seksiä – katso kuvat kahdeksasta asennosta, joissa petipuuhat asiantuntijoiden mukaan onnistuvat

  5. 5

   Vuosikymmeniä autoveron poistamiseksi työskennellyt juristi tyrmää Bernerin toiminnan – ”Autokaupan kannalta tilanne on hirveä”

  6. 6

   Syyria ei riitä Venäjälle – Putin hakee nyt jalansijaa myös Libyassa ja Palestiinassa

  7. 7

   Financial Timesin arkkitehtuurikriitikko Helsingistä: ”Kaupungilla on identiteettikriisi”

  8. 8

   Mies, jos haluat nöyrän kumppanin, ota koira

  9. 9

   Brasiliassa lentokoneturma – Koneessa valtavaa korruptiotutkintaa johtava tuomari

  10. 10

   Meksiko luovutti huumeparoni El Chapon Yhdysvaltoihin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mies, jos haluat nöyrän kumppanin, ota koira

  2. 2

   Sinnikkyyttä voi opettaa, ja se on nyt erityisen tärkeää, sanoo erityisluokanopettaja – ”Lapset ja nuoret eivät enää tajua, miten paljon työtä asiat vaativat”

  3. 3

   Vuosikymmeniä autoveron poistamiseksi työskennellyt juristi tyrmää Bernerin toiminnan – ”Autokaupan kannalta tilanne on hirveä”

  4. 4

   Kuluttaja tuskin käärisi täyttä hyötyä autoveron poistosta – myyjien ei välttämättä kannata laskea hintoja täysimääräisesti

  5. 5

   Selkäkipu ei estä seksiä – katso kuvat kahdeksasta asennosta, joissa petipuuhat asiantuntijoiden mukaan onnistuvat

  6. 6

   Juristit vaativat sarjoja ja elokuvia ladanneilta rahaa uhkauskirjeillä – ”Lakimieheltä on turha kysyä moraalista”

  7. 7

   Autoveron poistuminen laskisi uusien autojen hintoja tuhansilla euroilla – katso yli 6 000 automallin uusi hinta

  8. 8

   HS asensi kohutun ”mustan laatikon” testiautoon – tällaista tietoa Bernerin esille nostama seurantalaite keräsi

  9. 9

   Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

  10. 10

   Bernerin liikennevisio on kunnianhimoinen – toteutuessaan hanke muuttaisi suomalaista yhteiskuntaa peruuttamattomalla tavalla

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Parisuhteissa mies ei päätä juuri mistään, sanoo asiantuntija – ”Tasa-arvoisesta suhteesta on ajauduttu hyvin kauas”

  2. 2

   Poliisi epäilee Helsingissä ”kaikkien aikojen korruptiotapausta” – Helsingin opetusviraston turvallisuuspäällikkö vangittu

  3. 3

   Olivia Oras ryhtyi instaamaan, sai tuhansia seuraajia ja vietti 16-vuotiaana vip-elämää – mutta alkoi pelätä imeytymistä someen ja palasi kotiin

  4. 4

   Joukko Munkkiniemen yhteiskoulun lukion oppilaita karkasi bileristeilylle Ruotsiin – Rehtori: ”Viitteitä suuresta salajuonesta”

  5. 5

   Heli Kurjanen kehitti maailman myydyimmän kuukautiskupin – suorasukainen markkinointi on järkyttänyt Yhdysvalloissa

  6. 6

   Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

  7. 7

   Kukaan ei tunne 25-vuotiasta Axel Thesleffiä, mutta hänen biisinsä oli viime vuoden suurin Suomi-hitti, jota on kuunneltu yli 130 miljoonaa kertaa – Miten se on mahdollista?

  8. 8

   Muutin 41-vuotiaana vanhempieni luokse ja toivon, että oma lapseni voi keski-ikäisenä kivuta syliini itkemään

  9. 9

   Viranomaiset hakivat espoolaispojan kesken koulupäivän – vakavasti sairas äiti ei pääse tapaamaan satojen kilometrien päähän vietyä lastaan

  10. 10

   Huonossa parisuhteessa on turha roikkua – olen suomalainen nainen 2010-luvulla ja voin tehdä mitä haluan

  11. Näytä lisää