Valikko
Talous

Pörssiluisu jatkui Aasiassa – pankit ja autoyhtiöt putosivat Tokiossa

Tuorein huoli on se, että sijoittajat ovat alkaneet epäillä Yhdysvaltain talouden näkymiä.

Osakekurssien luisu jatkui tiistaina aamulla Aasian ja Tyynenmeren valtioiden pörsseissä, kun huolet maailmantalouden ja Yhdysvaltain talouden tilasta painoivat sijoittajia.

Euroopan pörsseissä osakkeet olivat maanantaina kovassa paineessa. Helsingissä pääindeksi heikkeni 3,4 prosenttia.

Tunnelmia Tokiossa kuvailtiin jopa paniikiksi, jota ruokkii pelko uudesta maailmalaajuisesta lamasta.

Japanissa Nikkei-indeksi putosi aamupäivällä lähes viisi prosenttia.

Tokion pörssissä pudotuksessa olivat erityisesti pankkiosakkeet ja Japanin vientiyritysten, kuten autoteollisuuden osakkeet.

Pankkiosakkeiden kursseja painaa Japanin keskuspankin rahapolitiikka, joka on ajanut korkotason lähelle nollaa. Viime viikolla keskuspankki päätti siirtyä negatiivisen koron politiikkaan ja ryhtyi perimään korkoa pankeilta näiden talletuksista keskuspankkiin.

Sijoittajat karttavat pankkeja, koska ne epäilevät pankkien tulosten olevan korkopolitiikan takia vaarassa. Sama tekijä on alentanut pankkiosakkeita myös Euroopassa, missä Euroopan keskuspankki ajaa myös rahapoliittisesti elvyttävää linjaa.

Tokiossa maan suurimpien pankkien osakekurssit olivat tiistain kaupankäynnissä laskussa 5–7 prosenttia.

Rahapolitiikka ja epäilyt Yhdysvaltain talouden suunnasta nostavat Japanin jenin kurssia, mikä on huono asia vientiteollisuudelle. Seurauksena myös autoteollisuuden jättien kurssit laskivat.

Markkinoilla herännyt epäily Yhdysvaltain taloudesta on saanut sijoittajat myymään dollarimääräisiä sijoituksia, koska on mahdollista, että Yhdysvaltain keskuspankki ei jatkaisikaan ohjauskoron nostojaan.

Tästä odotetaan vihjeita Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtajalta Janet Yelleniltä, joka esiintyy kongressissa torstaina.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Pörssit
 • Tokio
 • Aasia
 • osakekurssit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  2. 2

   Tutkimus: Noin puolet suomalais­nuorista ei koe mitään puoluetta omakseen – nuorten kielteisyys romaneja kohtaan yllätti tutkijat

  3. 3

   Kun veli sairastui skitsofreniaan, Tiina Tuomisen elämässä alkoi vuosien salailu: ”Kun kerroin työkavereille, tajusin, miten paljon salaisuus oli syönyt minua”

  4. 4

   New York Times: Venäläiset keskustelivat, miten Trumpiin voisi vaikuttaa

  5. 5

   Ilmavaivoja ruisleivästä, ummetusta mustikoista – Katso, missä ruoka-aineissa saattaa piillä vatsavaivojen syy

  6. 6

   Jimi Hendrix ei päässyt Helsingissä keikkaillessaan sisään ravintolaan

  7. 7

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  8. 8

   Mauno Koiviston edeltäjän hautajaiset olivat spektaakkeli, jonka lehtikuvaaja ikuisti korkeuksista – ”Silloin ei ollut rahasta kiinni”

  9. 9

   Kesätorstaisin Mauno Koivistolle ei saanut puhua politiikkaa, muuten seuraukset olivat tylyt – lentopallokaverit muistelevat peli-iltoja Kultarannassa

  10. 10

   ”Olennaista on miehen ja naisen välinen valtataistelu” – Sofia Coppolan uudessa elokuvassa naiset tarjoavat itseään mihin hintaan tahansa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Rohkeinta on olla intiimi – Aikuisten seksipuhe on usein teinien tasolla

  2. 2

   Täytyykö kolmekymppisistä repiä kaikki irti, pohtii 34-vuotias isä ja luokanopettaja – Nyt hän hoitaa kotona lapsia, jotta ei tarvitse myöhemmin katua

  3. 3

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  4. 4

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  5. 5

   Kaupunkipyörien palautuksissa ongelmia, käyttäjät saaneet lähes sadan euron mätkyjä – ”Kyllä tällaisesta väärinymmärryksestä johtuvat tilanteet on lähtökohtaisesti hyvitetty”

  6. 6

   Leonardo da Vincin äidin arvoitus ratkesi viimein: Keksijä-taiteilija oli 15-vuotiaan orpotytön lapsi, josta varttui aikamme ylistetyin nero

  7. 7

   Video näyttää golfkentällä löntystelevän karhun – poliisi varoittaa Espoossa liikkuvasta yksilöstä

  8. 8

   Alkoholi­lain uudistus voi kaatua kokonaan – keskusta vastustaa vahvojen juomien tuloa kauppoihin

  9. 9

   Heikki Aittokosken essee: Kauna on aikamme avainsana, ja toistuvat terrori-iskut voivat panna Euroopan vielä kovalle koetteelle

  10. 10

   Tytöt ja nuoret naiset tinkivät ehkäisystä rahanpuutteen takia – ”Asun yksin ja mietin, ostanko ruokaa vai e-pillereitä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  3. 3

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  4. 4

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  5. 5

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  6. 6

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  7. 7

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  8. 8

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  9. 9

   Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

  10. 10

   Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle

  11. Näytä lisää