Valikko
Talous

Kokoomus nosti puoluesihteerikseen espoolaisen voimailijan

Kokoomuksen puoluesihteeriksi valittu Janne Pesonen haluaa lisätä kenttäväen vuorovaikutusta.

Kokoomuksen puoluesihteeriksi valittu Janne Pesonen haluaa lisätä kenttäväen kuulemista puolueen työssä. Muutos lähtisi konkreettisista asioista.

”Voisiko olla niin, että ministerin tupaillassa hän ei puhuisi 45 minuuttia ja vastaisi sitten pikaisesti kahteen kolmeen kysymykseen, vaan ministeri puhuisikin ehkä vain kymmenen minuuttia ja sitten käytäisiin aitoa keskustelua”, Pesonen pohti valintansa jälkeen.

Tuoreen puoluesihteerin mielestä kokoomuksen niin kuin muidenkin puolueiden toiminta on turhan keskusjohtoista.

Asiat tuodaan jäsenistön eteen valmiiksi pureskeltuina, kun vuorovaikutusta voisi olla jo valmisteluvaiheessa.

Demokraattisempaa linjaa toteutettiin jo uuden puoluesihteerin valinnassa.

Valinnan siunannut puoluevaltuusto kiitteli vuolaasti valmisteluvaihetta, jossa kuunneltiin aiempaa laajempien joukkojen näkemyksiä.

”Kyllähän se siltä näyttää, ettei tätä ollut etukäteen juntattu. Vielä viikko sitten minun aikomukseni oli olla tänään kalastamassa. Niin nopeasti päätös tehtiin”, Pesonen sanoi.

Uuden puoluesihteerin edessä on kova urakka, kun 2,5 vuoden sisällä järjestetään kolmet vaalit ja pohdittavana on myös puolueen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelma vuodelle 2018.

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb sanoi puheessaan, ettei puolueen tavoitteena seuraavissa eduskuntavaaleissa voi olla vähempi kuin suurimman puolueen asema. Siihen on matkaa, koska viimeisissä kannatusmittauksissa puolue on ollut lähes viisi prosenttiyksikköä johtavaa Sdp:tä jäljessä.

Ainakaan puoluesihteerin uutteruuden puutteesta vaalimenestys ei jää kiinni. Kokoomuksen Helsingin piirin työtä viimeksi johtanut Pesonen tunnetaan puolueessa nimenomaan väsymättömästä vaalityöstä.

Kokoomuksen nuorten liiton puheenjohtaja Daniel Sazonov kehuu Pesosen ”työjuhtamaista asennetta”.

”Viime eduskuntavaalien alla myöhään viimeisenä iltana meitä oli [Helsingin] Narinkkatorilla minä, pari muuta ehdokasta ja Janne Pesonen. Hänen asenteensa vaalityöhön kävi sen kampanjan aikana hyvin selväksi”, Sazonov sanoo.

Pesonen myös tuntee Suomen läpikotaisin. Hän on asunut muun muassa Liperissä, Pihtiputaalla, Porissa, Tampereella ja nyt Espoossa.

Pesonen itse luonnehti roo­liaan niin, ettei puoluesihteerin pidä kiertää kentällä vaan olla kentällä.

”Puoluesihteerin pitää olla yksi porukasta. Olla mukana ihmisten kanssa näyttämässä mallia, ideoimassa, tuuppimassa hullunkin tuntuisia ideoita eteenpäin.”

Järjestöduunariksi itseään kutsuva Pesonen toisti moneen kertaan aikovansa laittaa puo­luetyöhön uuden vaihteen päälle. Eduskuntavaalikampanjassa Pesosen lentäväksi lauseeksi muodostui ”homma isolle”.

Puoluesihteerin paikka tuli auki, kun edellinen vain runsaan vuoden tehtävää hoitanut Minna Arve kertoi lähtevänsä Turun kauppakamarin toimitusjohtajaksi.

Stubb kiitti Arvetta onnistuneesta vaalityöstä viime kevään eduskuntavaaleissa.

”Eikös narratiivi ollut ennen vaaleja, että kokoomus jää oppositioon, mutta täällä me vaan ollaan. Minnalle siitä suuri kiitos”, Stubb sanoi.

Stubbin mukaan Arve ehti myös tehdä tärkeän työn puo­lueen toimintatapojen uudistamiseksi. Pesosen pitää nyt viedä suunnitelma käytäntöön.

Janne Pesonen

 Syntynyt Liperissä, käynyt koulut Pihtiputaalla. Asuu nykyisin Espoossa.

 Koulutukseltaan tradenomi ja hallintotieteen maisteri Tampereen yliopistosta.

 Helsingin kokoomuksen toiminnanjohtaja ennen valintaansa.

 Toiminut Suomen yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkönä, Satakunnan Kokoomuksen toiminnanjohtajana ja Kokoomuksen nuorten liiton pääsihteerinä.

 37-vuotiaan Pesosen perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi lasta.

 Harrastaa kalastusta, penkkiurheilua ja voimailua.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Kokoomus
 • Puoluepolitiikka

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  2. 2

   Tutkimus: Noin puolet suomalais­nuorista ei koe mitään puoluetta omakseen – nuorten kielteisyys romaneja kohtaan yllätti tutkijat

  3. 3

   Ilmavaivoja ruisleivästä, ummetusta mustikoista – Katso, missä ruoka-aineissa saattaa piillä vatsavaivojen syy

  4. 4

   Kun veli sairastui skitsofreniaan, Tiina Tuomisen elämässä alkoi vuosien salailu: ”Kun kerroin työkavereille, tajusin, miten paljon salaisuus oli syönyt minua”

  5. 5

   New York Times: Venäläiset keskustelivat, miten Trumpiin voisi vaikuttaa

  6. 6

   Jimi Hendrix ei päässyt Helsingissä keikkaillessaan sisään ravintolaan

  7. 7

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  8. 8

   Mauno Koiviston edeltäjän hautajaiset olivat spektaakkeli, jonka lehtikuvaaja ikuisti korkeuksista – ”Silloin ei ollut rahasta kiinni”

  9. 9

   Kesätorstaisin Mauno Koivistolle ei saanut puhua politiikkaa, muuten seuraukset olivat tylyt – lentopallokaverit muistelevat peli-iltoja Kultarannassa

  10. 10

   ”Olennaista on miehen ja naisen välinen valtataistelu” – Sofia Coppolan uudessa elokuvassa naiset tarjoavat itseään mihin hintaan tahansa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Rohkeinta on olla intiimi – Aikuisten seksipuhe on usein teinien tasolla

  2. 2

   Täytyykö kolmekymppisistä repiä kaikki irti, pohtii 34-vuotias isä ja luokanopettaja – Nyt hän hoitaa kotona lapsia, jotta ei tarvitse myöhemmin katua

  3. 3

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  4. 4

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  5. 5

   Kaupunkipyörien palautuksissa ongelmia, käyttäjät saaneet lähes sadan euron mätkyjä – ”Kyllä tällaisesta väärinymmärryksestä johtuvat tilanteet on lähtökohtaisesti hyvitetty”

  6. 6

   Leonardo da Vincin äidin arvoitus ratkesi viimein: Keksijä-taiteilija oli 15-vuotiaan orpotytön lapsi, josta varttui aikamme ylistetyin nero

  7. 7

   Video näyttää golfkentällä löntystelevän karhun – poliisi varoittaa Espoossa liikkuvasta yksilöstä

  8. 8

   Alkoholi­lain uudistus voi kaatua kokonaan – keskusta vastustaa vahvojen juomien tuloa kauppoihin

  9. 9

   Heikki Aittokosken essee: Kauna on aikamme avainsana, ja toistuvat terrori-iskut voivat panna Euroopan vielä kovalle koetteelle

  10. 10

   Tytöt ja nuoret naiset tinkivät ehkäisystä rahanpuutteen takia – ”Asun yksin ja mietin, ostanko ruokaa vai e-pillereitä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  3. 3

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  4. 4

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  5. 5

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  6. 6

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  7. 7

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  8. 8

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  9. 9

   Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

  10. 10

   Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle

  11. Näytä lisää