Valikko
Talous

Caruna sopuun kuluttaja-asiamiehen kanssa – alentaa vuoden verran hinnankorotuksia

Toimitusjohtaja Koponen: ”Olemme tyytyväisiä ratkaisuun. Lieventynyt kertakorotuksen määrä on vastauksemme asiakaspalautteeseen.”

Sähkösiirtoyhtiö Caruna muuttaa aiemmin ilmoittamiaan hinnankorotuksia, yritys kertoo tiedotteessaan. Hinnankorotukset säilyvät, mutta Caruna korottaa hintoja vaiheittain.

Jaksottaminen tapahtuu alentamalla jo korotettuja sähkönsiirron kiinteitä perusmaksuja 25 prosentilla helmikuun 2017 loppuun asti.

Yhtiö päätyi ratkaisuun neuvotteluissa kuluttaja-asiamiehen kanssa. Caruna tekee vastaavanlaisen muutoksen myös yritysasiakkaita koskevassa hinnoittelussa.

Caruna laskee, että muutoksen takia sähkönsiirron vuosittaisten kustannusten kasvu jää keskimäärin alle 15 prosenttiin. Yrityksen mukaan esimerkiksi kerrostalossa asuva 2 000 kilowattituntia vuodessa kuluttavalla hinnankorotus on noin 23 euroa vuodessa ja sähkölämmitteisessä omakotitalossa 18 000 kilowattituntia kuluttavalla noin 140 euroa vuodessa.

Neuvotteluratkaisu perustuu ennen kaikkea hinnankorotuksista saatuun asiakaspalautteeseen, kertoo Carunan toimitusjohtaja Ari Koponen.

”Olemme tyytyväisiä ratkaisuun. Lieventynyt kertakorotuksen määrä on vastauksemme asiakaspalautteeseen.”

Koponen kertoo, että jaksotettu hinnankorotus ei sotke yhtiön suunnitelmia sähkövarmuuden parantamisessa.

”Tämä on sellainen projekti, jota teemme kymmenen vuoden tähtäimellä. Katsoimme, että pystymme kantamaan nämä hinnankorotuksen alennukset.”

Caruna perusteli aiemmin hinnankorotuksia muun muassa sillä, että sen täytyy lain mukaan tehdä toimintavarmuutta parantavia investointeja. Yhtiö kertoo investoineensa verkkoonsa kahden vuoden aikana liki 300 miljoonaa euroa.

Kuluttaja-asiamies Päivi Hentunen Kilpailu- ja kuluttajavirastosta kertoo olevansa tyytyväinen ratkaisuun.

”Kun neuvotteluratkaisu löytyy, niin siihen on aina tyytyväinen. Neuvotteluissahan on molemmilla tavoitteensa, joten ratkaisussa molemmat ovat saaneet omia tavoitteitaan sinne.”

Hän kertoo, että kuluttaja-asiamiehen tavoitteena oli saada ratkaisu, jossa kertakorotus ei olisi kuluttajan kannalta kohtuuton. Pidemmän aikavälin kohtuullisuutta valvoo Energiavirasto, hän toteaa.

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa ja Satakunnassa.

Oikaisu 18.2. kello 18.30: Otsikossa puhuttiin virheellisesti siirtohinnoista. Caruna alentaa sähkönsiirron kiinteitä perusmaksuja.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Sähkönsiirto
 • Kuluttaja-asiamies

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  2. 2

   Tutkimus: Noin puolet suomalais­nuorista ei koe mitään puoluetta omakseen – nuorten kielteisyys romaneja kohtaan yllätti tutkijat

  3. 3

   Kun veli sairastui skitsofreniaan, Tiina Tuomisen elämässä alkoi vuosien salailu: ”Kun kerroin työkavereille, tajusin, miten paljon salaisuus oli syönyt minua”

  4. 4

   New York Times: Venäläiset keskustelivat, miten Trumpiin voisi vaikuttaa

  5. 5

   Ilmavaivoja ruisleivästä, ummetusta mustikoista – Katso, missä ruoka-aineissa saattaa piillä vatsavaivojen syy

  6. 6

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  7. 7

   Jimi Hendrix ei päässyt Helsingissä keikkaillessaan sisään ravintolaan

  8. 8

   Mauno Koiviston edeltäjän hautajaiset olivat spektaakkeli, jonka lehtikuvaaja ikuisti korkeuksista – ”Silloin ei ollut rahasta kiinni”

  9. 9

   Kesätorstaisin Mauno Koivistolle ei saanut puhua politiikkaa, muuten seuraukset olivat tylyt – lentopallokaverit muistelevat peli-iltoja Kultarannassa

  10. 10

   ”Olennaista on miehen ja naisen välinen valtataistelu” – Sofia Coppolan uudessa elokuvassa naiset tarjoavat itseään mihin hintaan tahansa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Rohkeinta on olla intiimi – Aikuisten seksipuhe on usein teinien tasolla

  2. 2

   Täytyykö kolmekymppisistä repiä kaikki irti, pohtii 34-vuotias isä ja luokanopettaja – Nyt hän hoitaa kotona lapsia, jotta ei tarvitse myöhemmin katua

  3. 3

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  4. 4

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  5. 5

   Kaupunkipyörien palautuksissa ongelmia, käyttäjät saaneet lähes sadan euron mätkyjä – ”Kyllä tällaisesta väärinymmärryksestä johtuvat tilanteet on lähtökohtaisesti hyvitetty”

  6. 6

   Leonardo da Vincin äidin arvoitus ratkesi viimein: Keksijä-taiteilija oli 15-vuotiaan orpotytön lapsi, josta varttui aikamme ylistetyin nero

  7. 7

   Video näyttää golfkentällä löntystelevän karhun – poliisi varoittaa Espoossa liikkuvasta yksilöstä

  8. 8

   Alkoholi­lain uudistus voi kaatua kokonaan – keskusta vastustaa vahvojen juomien tuloa kauppoihin

  9. 9

   Heikki Aittokosken essee: Kauna on aikamme avainsana, ja toistuvat terrori-iskut voivat panna Euroopan vielä kovalle koetteelle

  10. 10

   Tytöt ja nuoret naiset tinkivät ehkäisystä rahanpuutteen takia – ”Asun yksin ja mietin, ostanko ruokaa vai e-pillereitä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  3. 3

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  4. 4

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  5. 5

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  6. 6

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  7. 7

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  8. 8

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  9. 9

   Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

  10. 10

   Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle

  11. Näytä lisää