Valikko
Talous

OP:sta tulee monialayritys – ”Tulevaisuudessa kaikissa maakunnissa on Pohjola-sairaala tai -lääkäriasema”

OP-ryhmä aikoo investoida viiden vuoden aikana kehittämisohjelmansa kautta jopa kaksi miljardia euroa.

Finanssiryhmä OP suunnittelee miljardi-investointeja ja uusia aluevaltauksia. Konserni aikoo kasvattaa aluksi terveys- ja hyvinvointiliiketoimintojaan perustamalla maanlaajuisen lääkäriasemaverkoston.

Pitkällä aikavälillä OP:n on tarkoitus muuttua monialaiseksi palveluyritykseksi, jonka tuotevalikoimassa on paljon muutakin kuin finanssipalveluja.

”Suomalainen terveydenhoitoala on voimakkaassa murroksessa. Tulevaisuudessa jokaisessa maakunnassa lukuun ottamatta Ahvenanmaata on Pohjola-sairaala tai Pohjola-lääkäriasema”, toteaa OP-ryhmän terveys- ja hyvinvointipalveluista vastaava johtaja Olli Lehtilä tiedotteessa.

OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen kertoi tiedotustilaisuudessa, että hän on viimeisen kahden vuoden aikana kokenut jopa ahdistusta finanssialan suurten muutosten vuoksi.

”Nyt ajatukset ovat kirkastuneet. Tämä on yksi urani merkittävimmistä päivistä. Uusi strategiamme on yksi historiamme sisältörikkaimmista ja tärkeimmistä”, hän sanoi.

Karhisen mukaan lähitulevaisuudessa merkittävä osa OP:n tuloksesta tulee sellaisesta liiketoiminnasta, jota sillä ei vielä edes ole.

OP-ryhmä ilmoitti perjantaina, että sen hallintoneuvosto on vahvistanut yritysryppään uuden strategian.

Seuraavan viiden vuoden aikana OP-ryhmä suunnittelee digitalisoivansa pankki- ja vakuutustoimintoja sekä varallisuudenhoitoa jopa kahden miljardin euron kehittämisohjelmassa. Vuosittaisella tasolla investoinnit kasvavat 300–400 miljoonaan euroon.

”Näemme digitalisaation ja asiakaskäyttäytymisen muutoksen OP:lle suurena mahdollisuutena. Kun toimintaympäristö muuttuu, myös OP Ryhmän on uudistuttava”, Karhinen toteaa tiedotteessa.

Vaikka OP aikookin laajentua muille toimialoille, finanssiosaaminen pysyy ryhmän ytimessä. Finanssiala käy kuitenkin parhaillaan läpi rakennemurrosta. OP perusteleekin uutta strategiaansa juuri toimintaympäristön suurilla muutoksilla.

Terveys- ja hyvinvointipalveluista tulee lähivuosina OP:n neljäs liiketoiminta-alue pankki-, vakuutus- ja varainhoitoliiketoimintojen rinnalle.

OP lähti jo vuonna 2012 mukaan terveysalalle perustamalla ortopediaan keskittyvän Omasairaalan Helsingin Pikku Huopalahteen.

Jo vuonna 2014 OP ilmoitti rakentavansa Suomeen Pohjola -brändiä kantavan sairaalaverkoston. Aluksi sairaalat perustetaan Tampereelle, Ouluun, Turkuun ja Kuopioon.

Tampereen sairaalan on tarkoitus avata ovensa jo ensi elokuussa. Pikku Huopalahden Omasairaala muuttuu samalla Pohjola-sairaalaksi. Muitakin sairaaloita rakennetaan jo.

OP ei ole laskenut tytäryhtiönsä Pohjola Terveyden investointeja mukaan kahden miljardin euron kehitysohjelmaan. Sairaalaverkoston laajentaminen maksaa noin sata miljoonaa euroa. Omasairaala maksoi 30 miljoonaa euroa.

Lisäksi OP investoi maakunnallisen terveysasemaverkoston rakentamiseen 20 miljoonaa euroa vuosina 2017–2019.

”Vuonna 1891 perustettu Pohjola on Osuuspankin ohella yksi Suomen vahvimpia brändejä. Vuosikymmenen tai kahden päästä Suomessa on toivottavasti paljon Pohjolan karhuntassuja, ja brändistä tulee ihmisille mieleen heti sairaala”, Karhinen sanoo.

Pääjohtaja Karhinen paljasti OP:n uuden strategian kulmakivet jo viime viikolla HS:n haastattelussa.

Hän ennusti, että osa rahoitusalan yrityksistä muuttuu ”finanssitehtaiksi”, joiden palveluja muut osapuolet välittävät. OP haluaa turvata selustaansa olemalla teknologisen kehityksen eturintamassa ja levittäytymällä myös muille toimialoille.

”OP voi olla monialainen palveluyritys, jolla on vahva finanssiosaaminen. Olemme hyvin kansamme näköinen seuraavatkin sata vuotta”, Karhinen totesi HS:lle.

Uudessa strategiassa päivityksen saivat myös OP-ryhmän taloudelliset tavoitteet. Se aikoo nostaa ydinvakavaraisuuden suhteen 22 prosentin tasolle ja taloudellisen pääoman tuottovaatimuksen niin ikään 22 prosenttiin.

Uusiksi virallisiksi tavoitteiksi tulevat omistaja-asiakkaiden määrä ja -kokemus. OP tavoittelee 2,1 miljoonaa asiakasta. OP:lla on jo omistaja-asiakkaita 1,6 miljoonaa.

Asiakaskokemuksesta tulee OP:n tärkein strateginen mittari. Mittarin sisältö tarkentuu syksyllä.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Pankit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

  2. 2

   Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

  3. 3

   Alman hitti nostettiin jo Britannian suurimman radiokanavan A-listalle – merkitsee suurta näkyvyyttä

  4. 4

   Sompasauna saa jatkaa ainakin kolme vuotta, sen jälkeen saunan on joko siistiydyttävä tai muutettava – ”Se ei voi olla tuollainen kuin se nyt on”

  5. 5

   Klas Mattson asuu perheensä kanssa ulkosaaristossa yhdeksän muun vakituisen asukkaan kanssa, eikä kaipaa sinne mitään

  6. 6

   Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

  7. 7

   Nämä 17 Arnold Schwarzeneggerin upeaa giffiä auttavat selviämään elämän haasteista

  8. 8

   Kontulan koti­hälytykset työllistävät poliisia eniten: ”Päiväsaikaan on rauhallista, kun ne kovimmat jätkät nukkuu” – HS:n hakukone kertoo, mikä työllistää poliisia kotikulmillasi

  9. 9

   Vanhat hääperinteet tuntuvat yhä useammista vaivaannuttavilta – Suvi Sahakarin häissä morsiamen sijaan ryöstettiin kakkulapiot

  10. 10

   Raiskauksia ilmoitettu yli viidennes viimevuotista enemmän – ”Avoin keskustelu madaltanut kynnystä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

  2. 2

   Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

  3. 3

   Sylki paljastaa, että nykyihminen on joskus paritellut tuntemattoman ihmislajin kanssa

  4. 4

   Kontulan koti­hälytykset työllistävät poliisia eniten: ”Päiväsaikaan on rauhallista, kun ne kovimmat jätkät nukkuu” – HS:n hakukone kertoo, mikä työllistää poliisia kotikulmillasi

  5. 5

   Kohukenkä myytiin loppuun saman tien verkkokaupassa – suomalaisissa urheilukaupoissa Niken uutta juoksutossua ei ole ollut tarjolla

  6. 6

   Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

  7. 7

   ”Kapitalistista logiikkaa” vastustavat talonvaltaajat eivät suostu lähtemään saaristohuvilalta – Helsingin vaihtamat uudet lukot rikottiin heti, valtaajat kieltävät koskeneensa

  8. 8

   Kookosrapua ei kannata kutsua juhliin – jättimäinen otus tyhjentää pöydän ja vie kissankin

  9. 9

   Vasta joka kolmannella on eurooppalainen sairaanhoitokortti – moni myös ajattelee virheellisesti, että Suomen valtio järjestää kotiinkuljetuksen vakavan sairastumisen jälkeen

  10. 10

   Posti lopetti kirjeiden jakamisen tiistaisin – ”En näe, että tässä tulisi ongelmaa täyttää postilain asettamaa laatuvaatimusta”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

  2. 2

   Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

  3. 3

   Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

  4. 4

   Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

  5. 5

   Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

  6. 6

   Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

  7. 7

   ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

  8. 8

   Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

  9. 9

   Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

  10. 10

   Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

  11. Näytä lisää