Talous

Peter Vesterbacka jättää peliyhtiö Rovion

Angry Birdsille kasvot antanut markkinointimies ryhtyy etsimään koulutusalan menestystarinoita yhdessä Rovion hallituksen puheenjohtajan Kaj Hedin kanssa.

Viihdeyhtiö Rovion avainhenkilöihin kuuluva Peter Vesterbacka jättää yrityksen. Hän siirtyy sijoittajaksi ja kasvuyritysten neuvonantajaksi.

”Nyt on tosi hyvä aika lähteä tekemään vähän isompia juttuja. Yhtiössä on hyvä tekemisen meininki. Pelibisnes kasvaa ja elokuva meni hyvin. Ei ole mitään hengenhätää, päinvastoin”, Vesterbacka sanoo.

Mighty Eagle -titteliä kantanut Vesterbacka tuli Rovion palvelukseen kuusi vuotta sitten ja on hoitanut yhtiössä markkinointia ja liiketoiminnan kehittämistä. Punaisesta Angry Birds -hupparistaan tunnettu mies on käytännössä ollut yhtiön kasvot.

”Peter Vesterbacka on ollut meille Roviossa inspiraation lähde ja Angry Birdsille väsymätön brändilähettiläs”, toimitusjohtaja Kati Levoranta sanoo.

Yhteydet Rovioon pysyvät jatkossakin vahvoina, sillä Vesterbacka säilyttää omistuksensa yhtiössä. Sijoittajakumppanina toimii jatkossa Rovion hallituksen puheenjohtaja Kaj Hed.

Tulevia menestystarinoita etsitään ennen kaikkea oppimisen ympäriltä. Vesterbacka on tällä hetkellä osakkaana kahdessa koulutusalan kasvuyrityksessä, Fun Academyssa ja Lightneerissä.

”On ollut ideana, että laittaisin paljon puhuttua koulutusvientiä liikkeelle. Harva Suomessa edes ymmärtää, miten kova brändi meillä on koulutuksen ympärillä.”

Parikymmentä vuotta kasvuyrityskentässä ja vuodet Roviolla ovat tuoneet kontakteja ja näkemystä, jotka Vesterbacka nyt haluaa laittaa uusien räjähtävän kasvun yritysten käyttöön.

”Lähden haastamaan yrityksiä tekemään oikeasti isoja juttuja. Sehän on ollut minun roolini täälläkin. Eihän kukaan täälläkään uskonut, kun sanoin, että meille tulee sata miljoona latausta silloin, kun meillä oli miljoona.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Peliala
 • Angry Birds
 • Yrittäminen
 • Kasvuyritykset

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Poliisi: Maahanmuuttajataustaista miestä puukotettiin Vantaalla – Uhrin mukaan epäilty puukottaja kysyi, onko uhri muslimi

  2. 2

   22-vuotiaana Francesca Woodman oli ottanut itsestään valtavasti alastonkuvia, jotka eivät kiinnostaneet ketään, kunnes kuolema muutti kaiken

  3. 3

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  4. 4

   Suurella tohinalla pystytetyt designpysäkit seisovat hylättyinä Kampissa – ohi ei mene ratikoita, eivätkä bussien ovet mahdu avautumaan

  5. 5

   Tämä kaikki Turun puukkoiskusta epäillyistä tiedetään – grafiikka näyttää, miten perjantain tapahtumat etenivät

  6. 6

   Natsit arvostivat luomua, eläintensuojelua ja kasvissyöntiä – nyt natsien ympäristöintoilusta saavat maksaa nykyvihreät

  7. 7

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  8. 8

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  9. 9

   Joskus kannattaa olla vähän rajoittunut – Omien rajojensa kunnioittaminen on edellytys sille, että on ”hyvä sängyssä”

  10. 10

   Saksalaislehti: Kolmella Turun puukotusten marokkolaisepäillyistä rikostausta Saksassa – pääepäilty käytti useita identiteettejä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  2. 2

   Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

  3. 3

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  4. 4

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  5. 5

   Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

  6. 6

   Yhdellä Turun pidätetyistä on rikostaustaa Suomessa – 18-vuotias mies on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

  7. 7

   Tanskan poliisi löysi naisen ruumiin merestä Kööpenhaminan edustalta – Poliisi: Liian varhaista sanoa, onko kyseessä sukellusveneestä kadonnut ruotsalaistoimittaja

  8. 8

   Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

  9. 9

   Mysli on monesta vaihtoehdosta paras aamiainen – Tarkista nämä asiat, kun valitset mysliä, asiantuntija muistuttaa

  10. 10

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  7. 7

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  8. 8

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  9. 9

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää