Valikko
Talous

TeliaSoneralle nimitettiin uusi "visionäärinen" toimitusjohtaja

Lars Nyberg on ruotsalaisten yritysjohtajien raskasta sarjaa

Tilaajille

TeliaSonera paljasti perjantaina uuden toimitusjohtajansa.

Lars Nyberg, 55, on suomalaisille varsin tuntematon kasvo. Ruotsissa hänet tiedetään paremmin. Onhan mies tehnyt pitkän ja näyttävän kansainvälisen uran.

Nyberg astuu syyskuun alussa yhtiön johtoon. TeliaSoneran hallitus erotti kesäkuussa hänen edeltäjänsä Anders Igelin, koska se ei enää uskonut, että Igel kykenee hankkimaan kasvua yhtiölle.

Uusi johtaja löytyi todella nopeasti: vielä kesäkuussa hallituksen puheenjohtaja Tom von Weymarn arvioi, että etsintä vie kuudesta kymmeneen kuukautta. Moni analyytikko kiitteli ripeyttä perjantaina.

Nybergiä voi pitää yllätysvalintana. TeliaSoneran osakekurssi ei suuremmin noussut eikä pudonnut perjantaina, mitä nyt aluksi vähän notkahti.

Igeliä syytettiin vision puutteesta ja siitä, ettei hän kykene innostamaan alaisia. Nybergistä TeliaSonera saa von Weymarnin mukaan karismaattisen ja voimakastahtoisen johtajan, "jossa on draivia".

Nyberg ei halunnut perjantaina kertoa, mikä hänen oma visionsa on. Ensin hän haluaa tutustua yhtiöön huolellisesti. "Olisi aika ylimielestä esittää siitä vielä mitään ajatuksia. Yrityksessämme on 28000 työntekijää, joilla on vuosien kokemus alalta", hän sanoi.

Nyberg ei ole työskennellyt teleoperaattorien palveluksessa, vaikka hänen aiempi työnantajansa amerikkalainen tietokoneohjelmistoja valmistava NCR-yhtiö olikin vähän aikaa puhelinjätti AT&T:n omistuksessa. Uransa aikana hänellä on ollut eritoten NCR:ssä paljon suuria operaattoreita asiakkaina. Kaupanhieronta niiden kanssa on ollut opettavaista.

"Sain hyvän käsityksen esimerkiksi SBC:n, BellSouthin, Verizonin, China Mobilen, British Telecomin ja France Telecomin toiminnasta", Nyberg listaa.

TeliaSoneran hallitus odottaa, että Nyberg muuntaa yhtiön "aidoksi palveluyritykseksi". TeliaSonera ei saa ajatella, että sen tehtävä on vaikkapa ylläpitää puhelinyhteyksiä. Sen sijaan sen pitää auttaa asiakkaitaan viestimään paremmin.

Nyberg ei näytä pelkäävän nopeita suunnanmuutoksia eikä koviakaan toimia: 1990-luvun puolivälissä hän saneerasi NCR:stä toistakymmentätuhatta työpaikkaa pian tultuaan yhtiön johtoon.

TeliaSoneran hallitus on sanonut, että yhtiöön etsitään nyt ensi sijassa visionääristä johtajaa eikä saneeraajaa. Nyberg kuitenkin painotti perjantaina, ettei yhtiö saa levittää voimavarojaan liiaksi, vaan sen on tehtävä valintoja.

"TeliaSoneralla ei saa olla suurempia rakenteellisia kustannuksia kuin muilla, aggressiivisemmilla kilpailijoilla." TeliaSonera julkisti perjantaina myös huhti-kesäkuun tuloksensa. Yhtiön nettotulos supistui 466 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajankohdan 513 miljoonasta eurosta.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Mies löytyi tapettuna kotoaan Helsingissä – Poliisi epäilee erityisen raakaa murhaa

  3. 3

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  4. 4

   Viinaralli kallistuu, Viro nostaa oluen verotusta tällä viikolla peräti 70 prosenttia – sataman alkoholimarket hamstrasi varastot täyteen

  5. 5

   Tällaisen merkin voit pian nähdä vessoissa ja pukuhuoneissa – Nyt puhuu suomalaisen unisex-logon suunnittelija: ”Halusin turvallisia tiloja kaikille”

  6. 6

   Suomi ja Ruskeat tytöt mainittu! Isolla jenkkisivustolla julkaistiin pitkä juttu siitä, millaista on olla ei-valkoinen nainen Suomessa

  7. 7

   Poliisi keskeytti uuden Suomi ensin -mielenosoituksen Rautatientorilla – neljä ihmistä otettiin kiinni

  8. 8

   CNN veti pois Venäjä-jutun, kolme toimittajaa erosi – Trump: Vau!

  9. 9

   Helsingin alueiden eriytyminen näkyy nuorten arjessa – ”Alepan kulmalta saa helpommin kannabista kuin kaljaa”

  10. 10

   Euroopan maihin kohdistunut laaja kyberhyökkäysten sarja – Häiriötilanteita ainakin Ukrainassa, Venäjällä ja eri puolilla Länsi-Eurooppaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  3. 3

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  4. 4

   Helsingin alueiden eriytyminen näkyy nuorten arjessa – ”Alepan kulmalta saa helpommin kannabista kuin kaljaa”

  5. 5

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  6. 6

   Liian lapsikeskeisessä liitossa kaikki häviävät – Lapsi voi olla tekosyy vältellä omia ongelmia

  7. 7

   Helsingin pormestari Jan Vapaavuori palkkasi avukseen stand up -koomikon – Kaikki pormestarien erityisavustajat ansaitsevat yli 5 000 euroa kuussa

  8. 8

   Rautatientorille on ilmoitettu jo uusia mielenosoituksia – Poliisi Suomi ensin -aktivisteille: ”Tällä porukalla ei enää Helsingissä osoiteta mieltä”

  9. 9

   Ruotsalaismeteorologin suomenkielisestä ennusteesta tuli somehitti – Pererikin upeasti lausumaa juhannussäätä katsottiin satojatuhansia kertoja

  10. 10

   Venäjä uhkaa kieltää viestipalvelun käytön, uutissivuston mukaan Telegram on siirtänyt työntekijänsä Suomeen – HS etsi heitä venäläisomisteisesta lomakeskuksesta Savitaipaleella

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  4. 4

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  7. 7

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  8. 8

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  9. 9

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  10. 10

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Tällaisen merkin voit pian nähdä vessoissa ja pukuhuoneissa – Nyt puhuu suomalaisen unisex-logon suunnittelija: ”Halusin turvallisia tiloja kaikille”
  3. Poliisi keskeytti uuden Suomi ensin -mielenosoituksen Rautatientorilla – neljä ihmistä otettiin kiinni
  4. Kaisa Mäkäräinen kiipesi nopeimmin rullasuksilla Vuokatinvaaralle – hiihdon maajoukkuenaiset jäivät taakse: ”Ihan hyvin sain koneen käyntiin”
  5. Viinaralli kallistuu, Viro nostaa oluen verotusta tällä viikolla peräti 70 prosenttia – sataman alkoholimarket hamstrasi varastot täyteen
  6. Joka neljännessä koulussa esiintyy fyysistä väkivaltaa tai sen uhkaa – Silti ”nuoret ovat kiltimpiä kuin koskaan”, tutkija sanoo
  7. Euroopan maihin kohdistunut laaja kyberhyökkäysten sarja – Häiriötilanteita ainakin Ukrainassa, Venäjällä ja eri puolilla Länsi-Eurooppaa
  8. Tunti sitten
  9. Real Madridin maajoukkuetason hyökkäyskaksikko siirtymässä Manchester Unitediin? Vaimon toiminta antoi vahvan vihjeen
  10. Viestipalvelu Telegram julkaisi ohjeet Venäjän viranomaisten uhkaaman sulun kiertämiseksi – nousi ladatuimmaksi sovellukseksi
  11. Latvian finanssivalvonta: Pohjois-Korea on kiertänyt pakotteitaan latvialaispankkien avulla
  12. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori palkkasi avukseen stand up -koomikon – Kaikki pormestarien erityisavustajat ansaitsevat yli 5 000 euroa kuussa
  13. Näytä lisää