Talous

Käsilaukut kiinnostavat Roomassa ja kiinalaiset palasivat ostokannalle – luksus käy taas kaupaksi

Maailman luksusmerkit raportoivat muutaman nihkeän vuoden jälkeen taas näyttäviä kasvulukuja. Keskiviikkona tuloksensa julkaissut Hermés iloitsee brexitistä ja kiinalaisten paluusta.

Maailman luksusbrändit näyttävät taas käyvän kaupaksi muutaman nihkeän vuoden jälkeen. Käänne tapahtui viime vuoden lopussa.

Keskiviikkona tuloksensa julkaissut Hermés raportoi tuloksensa kasvaneen viime vuonna 13 prosentilla, kertoo Bloomberg. Vielä syksyllä se ennakoi selvästi heikompaa tulosta.

Jalokivitalo Tiffany kertoi viime viikolla odotettua paremmasta tuloksesta viime vuoden loppuneljänneksellä. Tuloksen aiheuttivat pitkälti kasvu Aasiassa sekä ”halpatuotteet”, joista jalokiviliike saa kaikkein kalleimpia huipputuotteista paremman katteen.

Pariisissa pääkonttoriaan pitävä, Guccista ja Yves Saint Laurentista tuttu Kering on sekin raportoinut selvästä käänteestä viime vuoden lopulla. Käännettä johtivat Gucci ja jälleen kerran Aasia.

Vielä viime keväänä kaikki oli toisin. Hilpeä lomashoppailu Pariisissa kärsi terrori-iskuista ja Kiinan-markkina riutui sen jälkeen, kun Kiinan hallinto vuonna 2013 kielsi viranomaisilta yltäkylläiset lahjat osana laajaa korruption vastaista kampanjaa.

Nyt luksuskaupoille ovat lähteneet kiinalaiset kuluttajat, kertoi The Financial Times tammikuussa. Varakkaat asiakkaat ovat palanneet Shanghain kimaltaviin ostosparatiiseihin, mikä on satanut viime vuoden loppupuoliskolta alkaen esimerkiksi Louis Vuittonin ja monen muun huippumerkin omistajan LVMH:n kassoihin.

LVMH:n (Möet Hennessy Louis Vuitton) myynti kasvoi viime vuoden lopulla 9 prosentilla edellisvuodesta, yhtiö kertoo vuosiraportissaan. Yhtiön tähtimerkeistä kirkkaimmin tuikki Louis Vuitton.

Raharikkaiden sukupolvenvaihdos näytti sekin vielä vuosi sitten muodostuvan kohtalokkaaksi maailman huippumerkeille. ”Vanhan maailman luksus” ja tavaralla koreilu ylipäätään eivät sovi nuoren polven porhojen elämäntyyliin, arvioi markkinatutkimus- ja konsulttiyhtiö Conluminon Neil Saunders HS:n jutussa viime vuoden toukokuussa.

Murhetta lisäsi sekin, että nuoret haluavat ostaa netistä. Hienosto-ostoksiin on perinteisesti kuulunut henkilökohtainen palvelu eksklusiivisessa liikkeessä.

Nyt huippumerkitkin ovat alistuneet olemaan läsnä rahvaanomaisessa netissä. Vacheron Constantin -kellomerkki myy 45 000 dollarin Cornes de Vache 1955 -malliaan ainoastaan netissä. Nettiin ovat menneet myös esimerkiksi Hermes, Louis Vuitton, Chanel, Burberry ja Jimmy Choo, kertoo Forbes.

Vanhoista uhista Hermés on kääntänyt voitokseen jopa terrorismivaaran ja brexitin, kertoo Bloomberg. Siinä missä terrori-iskut kuihduttivat shoppailua Pariisissa, shoppailijat ovat rynnänneet Rooman uuteen lippulaivamyymälään ja punnan heikkenemisen myötä Lontooseen.

Yksi segmentti hienostoasioissa näyttää kuitenkin yhä laahaavan, kertoo uutistoimisto AFP keskiviikkona. Sveitsiläisten kellojen vienti väheni viime vuonna lähes 10 prosentilla.

Niidenkin kaupassa tapahtui kuitenkin viime vuoden lopulla käänne, ja esimerkiksi Kiinan-vienti palasi kasvu-uralle, uutistoimisto kertoo.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Muoti
 • Luksustuotteet

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Turun puukotusten pääepäilty on Abderrahman Mechkah – hän osallistuu vangitsemisistuntoon sairaalasta videoyhteyden välityksellä

  2. 2

   Mysli on monesta vaihtoehdosta paras aamiainen – Tarkista nämä asiat, kun valitset mysliä, asiantuntija muistuttaa

  3. 3

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  4. 4

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  5. 5

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  6. 6

   Mikko Koivusipilä valitsee Suomen radiohitit, ja siinä hommassa raha ratkaisee – ”Minun työtäni ei ole sivistää”

  7. 7

   Helsingissä asuvat marokkolaiset tuomitsevat Turun veriteon – ”En pidä häntä marokkolaisena, vaan pidän häntä terroristina”

  8. 8

   Timo Soinilta suli puolue alta, mutta tänään on hänen tähtihetkensä

  9. 9

   Peliala on tasa-arvoisempi Kiinassa kuin Suomessa, sanoo peligraafikko – ”Roviolla kysyttiin usein, että entä sitten kun sulla on lapsia”

  10. 10

   Hasan juoksi Turun puukottajan perään ja sai itse puukosta kaulaan – ”Hänen silmissään näkyi vain tyhjyyttä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  2. 2

   Turun puukotuksissa apuun rientänyt Hassan Zubier saapui pyörä­tuolissa muisto­hetkeen – ”Tein sen, minkä oletan jokaisen tekevän samassa tilanteessa”

  3. 3

   21-vuotias nainen raiskattiin pihalla Torniossa

  4. 4

   Kaj Linna istui murhasta 13 vuotta syyttömänä Ruotsissa ja saa siitä miljoona­korvaukset – HS seurasi Linnan uutta elämää Kanarialla, jonne hän aikoo perustaa skorpionifarmin

  5. 5

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  6. 6

   Turun puukotusten pääepäilty ”ei ollut erityisen uskovainen”, kertoo hänet tunteva turkulais­yrittäjä

  7. 7

   Hasan juoksi Turun puukottajan perään ja sai itse puukosta kaulaan – ”Hänen silmissään näkyi vain tyhjyyttä”

  8. 8

   Krp: Turun puukotuksien pääepäiltyä päästiin kuulemaan – esitetään vangittavaksi huomenna

  9. 9

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  10. 10

   Laura Huhtasaari puhuu kovia mutta hymyilee kivasti ja korostaa äitiyttään – imago on kopioitu Marine Le Peniltä ja muilta oikeistopopulisti­naisilta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  7. 7

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  8. 8

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  9. 9

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  10. 10

   Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

  11. Näytä lisää