perjantai 22.8.2014 | Iivari, Iivo  Onnittele e-kortilla

Alennusmyynnit alkavat keskiviikkona

23.12.2006 8:46 | Päivitetty: 26.12.2006 11:58

MARJA AIRIO / Lehtikuva

Alennusmyynnit vetävät joulun jälkeen väkeä kauppoihin.

Alennusmyynnit vetävät joulun jälkeen väkeä kauppoihin.

Huomenna keskiviikkona alkavat alennusmyynnit tuovat vilskettä kauppoihin. Tarjolla on monenlaisia toppavaatteita, koska alkutalvi on ollut ennätyksellisen lämmin. Suomen Kaupan Liitosta kuitenkin arvellaan, ettei talvitamineita ole alennuksessa valtavia määriä.

Edessä on vaatekaupan toiseksi tärkein sesonki heti joulumyynnin jälkeen. Tänä vuonna alemyynnin odotetaan nousevan 190 miljoonaan euroon. Kaupan liitto ennakoi, että kaupoissa riittää alennustuotteita etsiviä suomalaisia reilusti myös tammikuun alussa.

"Pääosa kaupoista aloittaa alemyynnit joulun jälkeen. Tavaraa on kyllä tarjolla, mutta ylisuuria varastoja ei varmaan ole. Nykyisin kaupat eivät enää osta sellaisia varastoja kuin aikaisemmin", sanoi Suomen Kaupan Liiton toimitusjohtaja Guy Wires.

Wireksen mukaan suomalaiset hankkivat toppavaatteita vasta, kun sää kylmenee. Marraskuussa vallitsi hetken aikaa kylmä sää myös Etelä-Suomessa ja se vilkastutti toppavaatteiden kysyntää.

"Marraskuussa kaupat myivät yhden kierroksen ja se tasoitti tilanteen. Jos ei sitä olisi ollut, tilanne olisi nyt kaupalle aika hankala."

Esimerkiksi liikuntavaatteita ja -välineitä myyvästä Helsingin Forumin Stadiumista kerrotaan, että alennusmyynti alkaa keskiviikkona. Halvempia vaatteita on tarjolla myymälän jokaisella osastolla, mutta kaupan varasto ei pursua enempää talvivaatteita kuin vuosi sitten.

Turun keskustan Intersportista puolestaan kerrotaan, että talvivaatteita riittänee reilusti alennusmyyntiin.

Wires ennakoi, että alennusmyynnit vetävät sankkoja joukkoja kauppoihin myös tammikuun ensimmäisellä viikolla, koska välipäivinä monet ovat poissa kaupungeista.

"Tavallisesti ensimmäinen viikko joulun jälkeen on hurja ja tilanne laimenee siitä vähitellen. Nyt joulun jälkeisellä viikolla on vain muutama päivä (jolloin kaupat ovat auki). Sen vuoksi tammikuun ensimmäinen viikko voi olla selvästi vilkkaampi alennusmyynneissä kuin viime vuonna", ennakoi Wires.

Alennusmyynnit eivät vielä pursua suksia, lumilautoja ja muita talviliikuntavälineitä. Wireksen mukaan talviurheiluvälineiden kauppa on vilkkainta tammi-helmikuussa ja niiden hinnat laskevat yleensä vasta koulujen hiihtolomien jälkeen.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>