keskiviikko 3.9.2014 | Soile, Soili  Onnittele e-kortilla

Finncomm aloittaa uudelleen lennot Porista Helsinkiin

16.9.2010 12:19

Timo Aalto

FinnCommin kone Seinäjoen lentokentällä. Yhtiö aloittaa uudestaan lennot Porin ja Helsingin välillä.

FinnCommin kone Seinäjoen lentokentällä. Yhtiö aloittaa uudestaan lennot Porin ja Helsingin välillä.

Suomalainen lentoyhtiö Finncomm Airlines aloittaa uudelleen lennot Porin ja Helsingin välillä. Lennot alkavat 3. lokakuuta, ja reittiä on tarkoitus lentää arkisin viidesti päivässä. Viikonloppuisin vuoroja on vähemmän.

"Lukuisten yhteydenottojen perusteella Satakunta tarvitsee toimivia lentoyhteyksiä. Olemmekin nyt vakuuttuneita, että paikallisen elinkeinoelämän sitoutuminen turvaa Porin lentoliikenteen tulevaisuuden", sanoo Finncommin toimitusjohtaja Juhani Pakari yhtiön tiedotteessa.

Yhtiön mukaan Porin-lennot voidaan käynnistää uudelleen, koska Finncomm ja Finnair pääsivät äskettäin sopuun yhteistyönsä jatkosta. Porin-lentojen aikataulut on sovitettu Finnairin kansainväliseen reittiverkostoon.

Yhteistyön ansiosta lentoliput on mahdollista ostaa ja matkatavarat voidaan selvittää Porista suoraan matkan lopulliseen määränpäähän.

Finncomm lopetti Porin-lennot elokuun alussa kannattamattomina. Tämän jälkeen reittiä alkoi liikennöidä lentoyhtiö Wingo, joka kuitenkin lopetti lennot tämän viikon maanantaina heikon kannattavuuden takia.

Lennoilla oli keskimäärin 4,5 matkustajaa. Wingon kannattavuuden raja olisi ollut 7–8 matkustajaa.

Viime viikolla porilainen Air100 perui aikeensa aloittaa lennot Helsingin ja Porin välillä. Lennot oli tarkoitus aloittaa lokakuun alussa.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>