keskiviikko 3.9.2014 | Soile, Soili  Onnittele e-kortilla

HP tuo markkinoille kilpailijan Applen iPadille

10.2.2011 5:44

Kimihiro Hoshino / AFP Photo

HP Palmin johtaja Jon Rubinstein esitteli HP:n tablettia San Franciscossa keskiviikkona.

HP Palmin johtaja Jon Rubinstein esitteli HP:n tablettia San Franciscossa keskiviikkona.

San Francisco. Yhdysvaltalainen tietokonevalmistaja Hewlett-Packard on paljastanut, millainen on yrityksen vastine Applen iPadille. HP:n tablettitietokone TouchPadin valttina pidetään sitä, että käyttäjä voi tehdä laitteella useita asioita yhtä aikaa. Tablettitietokoneella voi esimerkiksi samanaikaisesti vastaanottaa videopuhelun, käyttää internetiä ja lähettää tulostuskäskyn printterille.

Lisäksi TouchPadilla on mahdollista muun muassa lukea kirjoja Amazon-palvelun kautta sekä lukea Time Inc. -kustantamon lehtiä.

Ulkoisesti TouchPad ei erotu iPadista, sillä molempien näytöt ovat samankokoisia. Lisäksi laitteet painavat suunnilleen saman verran.

HP ei vielä ole ilmoittanut TouchPadin hintaa Euroopan ja Yhdysvaltain markkinoilla, joille laite tuodaan tämän vuoden puolivälissä.

Kuluttajaelektroniikan valmistajia edustava liitto CES arvioi aiemmin tänä vuonna, että tablettien myynti tuplaantuu tänä vuonna. Viime kuussa Las Vegasissa järjestetyillä elektroniikkamessuilla omat kosketusnäytölliset tablettitietokoneensa esittelivät muun muassa Samsung ja Motorola.

Markkinajohtaja Applen kerrotaan aloittaneen iPadin kakkosversion valmistuksen.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>