tiistai 2.9.2014 | Sinikka, Justus  Onnittele e-kortilla

Hybridit korvaamassa Porschen Uudessakaupungissa

15.7.2008 9:27 | Päivitetty: 15.7.2008 11:19

Geoff ROBINS / AFP

Fisker Automotiven suunnittelema hybridiautouutuus Karma.

Fisker Automotiven suunnittelema hybridiautouutuus Karma.

Valmet Automotive ja amerikkalainen Fisker Automotive ovat tehneet aiesopimuksen Fisker Karma ‑autojen valmistuksesta Suomessa. Valmetin mukaan sopimus on tarkoitus allekirjoittaa lähikuukausina.

Fisker Karma on neliovinen sähköverkosta ladattava urheilullinen hybridi, joka esiteltiin yleisölle ensimmäisen kerran tammikuussa 2008.

Ensimmäiset autot toimitetaan Pohjois-Amerikkaan vuoden 2009 viimeisellä neljänneksellä. Toimitukset Eurooppaan on tarkoitus aloittaa vuonna 2010.

Fisker Automotiven suunnitelma on valmistaa 15 000 autoa vuodessa.

Uudenkaupungin tehtaalla on nyt töissä vajaat 800 henkilöä. Valmet Automotiven toimitusjohtajan Ilpo Korhosen mukaan tehtaan työntekijämäärää on vielä vaikea ennakoida, mutta ainakin lähivuodet työtä riittää nykyiselle joukolle.

"Pelkkä Fiskerin valmistaminen työllistää varmasti useita satoja, ja etsimme koko ajan lisää sopimuskumppaneita," Korhonen sanoi STT:lle.

Valmet Automotiven tiedotteen mukaan Fisker Automotive valitsi Valmet Automotiven suunnittelu- ja valmistuspalvelujen toimittajaksi maailmanlaajuisen haun jälkeen.

"Valmet pystyy tarjoamaan meille riittävän laadun ja nopeuden tuotantotavoitteidemme saavuttamiseksi. Valmet on ihanteellinen kansainvälinen tukikohta, koska yli puolet Fisker Automotiven myynnistä tulee arviomme mukaan Pohjois-Amerikan ulkopuolelta”, sanoo Fisker Automotiven toimitusjohtaja Henrik Fisker Valmetin tiedotteessa.

Valmet Automotiven Ilpo Korhosen mukaan ympäristöystävällisten sähköautojen markkinoiden arvioidaan kasvavan hyvin nopeasti.

"Olemme ylpeitä päästessämme tässä kasvussa paalupaikalle. Fisker Automotive on edelläkävijä innovatiivisen teknologian soveltamisessa ympäristöystävällisiin premium-luokan autoihin. Strateginen kumppanuus Fisker Automotiven kanssa avaa uuden näköalan Valmet Automotivelle", Korhonen toteaa yhtiön tiedotteessa.

Korhosen mukaan Valmet Automotive voi muuttaa tuotantoprosessinsa helposti sähkö- ja hybridiautojen valmistukseen ja uusiin korimalleihin sopivaksi.

Fisker Automotive on yksityisessä omistuksessa oleva amerikkalainen yhtiö. Sen perustivat vuonna 2007 yhteisyrityksenä Fisker Coachbuild, LLC ja Quantum Fuel Systems Technologies Worldwide Inc.

Tällä hetkellä Valmet Automotive valmistaa Uudenkaupungin tehtaillaan Porsche Boxster ja Porsche Cayman -urheiluautoja. Näiden tuotanto loppuu vuonna 2011.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>