tiistai 2.9.2014 | Sinikka, Justus  Onnittele e-kortilla
PROFIILI

"Kenraali” Elop astuu Nokian johtoon

10.9.2010 10:34 | Päivitetty: 10.9.2010 12:20

Näyttökaappaus Vimeo-sivustolla nähtävästä videosta, jossa Stephen Elop lentää Tshekissä valmistetulla Aero L-39 -suihkuharjoituskoneella viime heinäkuussa. Käytettyjä L-39-koneita on Yhdysvalloissa runsaasti harrastekäytössä.

Näyttökaappaus Vimeo-sivustolla nähtävästä videosta, jossa Stephen Elop lentää Tshekissä valmistetulla Aero L-39 -suihkuharjoituskoneella viime heinäkuussa. Käytettyjä L-39-koneita on Yhdysvalloissa runsaasti harrastekäytössä.

Stephen Elop

Stephen Elop

Nokian uuden toimitusjohtajan, kanadalaisen Stephen Elopin lempinimi on kenraali. Nimestään huolimatta Elopia kuvaillaan johtajaksi, joka kestää kritiikkiä ja tulee ihmisten kanssa toimeen.

Elopilla on vaimonsa Nancyn kanssa viisi lasta: 18-, 14- ja 11-vuotiaat kolmoset. Yksi lapsi on adoptoitu Kiinasta.

Vuonna 1963 syntynyt Elop muuttaa Suomeen perheensä kanssa.

Microsoftissa Elopia kuvaillaan karismaattiseksi henkilöksi, joka osaa innostaa joukkoja.

"Hän vaikuttaa erittäin fiksulta ja maanläheiseltä", eräs aiempi alainen luonnehti Computerworld-lehden analyysissa pari vuotta sitten.

Elop aloitti Microsoftin palveluksessa 2008.

Elop tuntee hyvin Nokian, sillä Microsoftilla hänen vastuullaan on ollut muun muassa Nokian kanssa käytävä yhteistyö. Microsoftilla Elop on johtanut yritysratkaisuista vastaavaa yksikköä. Hänen osastoonsa ovat kuuluneet muun muassa Office-tuotteet Excel ja Word.

Aikaisemmin hän on työskennellyt useiden yhdysvaltalaisten yritysten johtotehtävissä muun muassa Juniper Networksissä, Adobe Systemsissä ja Macromediassa.

Vuonna 2009 hänen kokonaisansionsa olivat yli yhdeksän miljoonaa euroa eli selvästi enemmän kuin väistyvän johtajan Olli-Pekka Kallasvuon.

Elop on suorittanut tietotekniikan ja -hallinnon tutkinnon McMasterin yliopistossa Hamiltonissa Kanadassa.

Elopin Facebook-sivut paljastavat, että hän on melkoinen huimapää: videopätkällä Elop nautiskelee taitolentäjän kyydissä tshekkiläisessä L-39-suihkuharjoituskoneessa.

Facebook-profiilissa Elop on ilmoittanut kiinnostuksenkohteekseen myös kulinarismin. Hänet tunnetaan myös jääkiekkofanina.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>