torstai 21.8.2014 | Soini, Veini  Onnittele e-kortilla

Neste Oil äänestettiin maailman "pahimmaksi" yhtiöksi ennen BP:tä

28.1.2011 16:00

Christian Westerback / HS

Greenpeace järjesti Nesteen palmuöljytuotantoa kritisoivan mielenosoituksen Hotelli Kämpin ulkopuolella kesäkuussa.

Greenpeace järjesti Nesteen palmuöljytuotantoa kritisoivan mielenosoituksen Hotelli Kämpin ulkopuolella kesäkuussa.

Suomalainen öljy-yhtiö Neste Oil on äänestetty maailman vastuuttomimmaksi yhtiöksi. Neste Oil oli ykkönen maailmanlaajuisen Public Eye Awards -kilpailun yleisöäänestyksessä maailman pahimmasta yhtiöstä 17 385 äänellä.

Toiselle sijalle äänestyksessä tuli öljy-yhtiö BP. Ehdolla oli myös muun muassa tupakkayhtiö Philip Morris ja elektroniikkayhtiö Foxconn.

Berne Declaration -järjestön ja Greenpeacen järjestämän kilpailun tulokset julkistettiin perjantaina maailman talousfoorumin yhteydessä Davosissa.

Palkinto mittaa pahuutta sillä, kuinka vastuuttomasti yritys on vahingoittanut ihmisiä ja luontoa. Myös harhaanjohtavan tiedon levittäminen kuuluu palkintoperusteisiin. Kansalaisjärjestöt pyrkivät palkinnolla viestimään vääryyksinä pitämistään asioista.

Kilpailussa valittiin maailman pahin yhtiö kuudesta nimetystä ehdokkaasta. Neste Oil on ollut ympäristöjärjestöjen hampaissa erityisesti palmuöljyhankkeidensa takia.

Neste Oil ilmoitti heti perjantaina pitävänsä Public Eye -kilpailun tulosta harmillisena ja katsoo, että se ei kuvasta todellisuutta.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>