lauantai 30.8.2014 | Eemil, Eemeli  Onnittele e-kortilla

Samsung julkisti iPadin kilpailijan

2.9.2010 12:43 | Päivitetty: 2.9.2010 16:25

Samsung

Samsungin Galaxy Tab on tehty kilpailemaan Applen iPadin kanssa kasvavista kannettavien kosketusnäytöllisten laitteiden markkinoista.

Samsungin Galaxy Tab on tehty kilpailemaan Applen iPadin kanssa kasvavista kannettavien kosketusnäytöllisten laitteiden markkinoista.

Berliini. Samsung julkisti torstaina Ifa-kulutuselektroniikkamessuilla uuden kosketusnäytöllisen tablet-tietokoneensa. Se on tehty kilpailemaan Applen iPadin kanssa kasvavista kannettavien kosketusnäytöllisten laitteiden markkinoista.

Yhtiö kertoi julkistustilaisuudessa tehneensä tarkan markkina-analyysin ja riskikartoituksen. Laitteella uskotaan olevan kymmenien miljoonien kappalemääräiset markkinat.

Samsung GalaxyTab -laitteessa on seitsemän tuuman näyttö ja siinä käytetään Android 2.2 -käyttöjärjestelmää.

Applen laitteesta poiketen Galaxyn selain tukee myös flash-tekniikkaa, ominaisuus, jonka puuttuminen iPadesta on herättänyt paljon keskustelua.

Mukana on myös esimerkiksi gps-navigointiominaisuudet ja 3G- sekä wlan-yhteydet. Sillä voi soittaa myös tavallisia puheluita, mitä valmistaja erikoisesti korostaa. Käyttäjät haluavat Samsungin mukaan laitteen, jossa on kaikki kommunikointimahdollisuudet.

Laitteeseen voi ladata kirjoja ja lehtiä luettavaksi.

Videokeskustelut onnistuvat sisäänrakennetulla kameralla. Tavallisia valokuva varten mukana on kolmen megapikselin kamera jossa on led-salamalaite.

Laite on iPadia pienempi, ohuempi ja kevyempi, sitä voi pitää yhdellä kädellä.

Pikainen tutustuminen osoitti, että iPadiin verrattuna pienemmältä näytöltä oli vaikeampi lukea nettisivuja, niitä piti suurentaa. Se käy kahdella sormella samaan tapaan kuin kilpailijan laitteessa.

Applen laitteiden kosketusnäyttöjen käytettävyys on ollut hyvä. Samsungin laitteen näppituntuma ei aivan tuntunut yltävän samaan.

Laitteen pienempi koko tekee Galaxysta näppärämmin mukana kulkevan.

Messuilla Samsung ei suostunut kertomaan laitteelle tarkkaa hintaa, sillä monessa maassa sitä tullaan myymään matkapuhelimien tapaan teleoperaattoreiden tukemana.

Suomessa maahantuoja kertoo, että Galaxy Tab tulee myyntiin lokakuun puolivälissä.

Laitteen suositushinta Suomessa on 949 euroa. Alaa seuraavat pitävät hintaa korkeana, se voi hillitä ostajien innostusta.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>