torstai 18.9.2014 | Tyyne, Tytti  Onnittele e-kortilla

Turkinpippuri-makeisen keksijä palkittiin

1.12.2007 20:00

Kymmenvuotias Suomen Salmiakkiyhdistys on palkinnut Turkinpippureiden keksijän hänen elämäntyöstään.

Tanskalainen makeismestari Per Fjelsten (1918–2004) sai postuumisti Salmiakki Finlandia 2007 -palkinnon ansioistaan Tyrkisk Peber -klassikkomakeisen isänä.

Fjelsten kehitti vallankumouksellisen pippurikaramellin vuonna 1976.

"Turkkarista" tuli hänen perheyhtiönsä Perellyn hittituote. Nykyisin tuotemerkin omistaa Cloetta Fazer.

Palkinto luovutettiin lauantaina Salmiakkigaalassa Helsingissä. Pystin vastaanotti Fjelstenin suvun edustajana Dansk Klub, joka on Suomessa asuvien tanskalaisten yhteisö.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>