maanantai 1.9.2014 | Pirkka  Onnittele e-kortilla

Liki 4 000 kuullut irtisanomisista kolmen viime viikon aikana

11.12.2008 11:11 | Päivitetty: 11.12.2008 13:41

Viimeisten kolmen viikon aikana ei ole juuri nähty päivää ilman irtisanomisuutisia. Kymmenet yritykset ovat tiedottaneet henkilöstövähennyksistä, jotka koskevat yhteensä nelisentuhatta työntekijää. Lomautuksiin varautuu suunnilleen samansuuruinen joukko.

Viimeisimpänä yhteistoimintaneuvottelujen alkamisesta ilmoitti torstaina Outokumpu, jonka yt-neuvottelut koskevat pääkonttoritoiminnoissa 350 työntekijää eri maissa ja Ruotsissa tuotannossa 450 henkeä. Suurin osa Outokummun pääkonttoritoiminnoista on Suomessa.

Tiistaina maailman kannattavimpiin kuulunut rengasvalmistaja Nokian Renkaat tiedotti vähentävänsä jopa 450 työntekijää. Toimitusjohtaja Kim Granin mukaan Venäjän ja Ukrainan markkinoilla on ajettu "selkeästi kiviseinään" ja renkaiden myynti on vähentynyt myös länsimarkkinoilla yhtä jalkaa automyynnin romahtamisen kanssa.

Samana päivänä myös lastinkäsittelylaitteita valmistava Cargotec kertoi vähentävänsä Suomessa kaikkiaan noin 270 henkeä.

Maanantaina vähennyssuunnitelmistaan kertoivat puolestaan Philips, Ponsse, Tamfelt, Evli ja Elcoteq.

Hiiliteräksen tekijä Rautaruukki ilmoitti joulukuun alussa aloittavansa yt-neuvottelut jopa 520 hengen vähentämisestä ja muista rakennemuutoksista. Rautaruukin Raahen, Hämeenlinnan, Oulaisten ja Pulkkilan tehtaiden työntekijät poistuivat työpaikoiltaan maanantaina vastalauseena vähennyksille.

Yhdeksi rajuimmista viime viikkojen vähentäjistä ilmoittautui pohjoismaiden suurin rakennusyhtiö Skanska. Yhtiö kertoi 25. marraskuuta antavansa lähtöpassit 600 työntekijälle Suomessa. Syynä vähentämiseen on asuntorakentamisen äkillinen hiipuminen uudisasuntojen kysynnän kutistuttua lähes olemattomiin.

Lääkeyhtiö Orionin ilmoitus jopa 1 300 työntekijää koskevien yhteistoimintaneuvottelujen aloittamisesta hätkähdytti marraskuussa. Orion arvioi, että korkeintaan 300 henkeä joutuu lopulta lähtemään. Pahin kato käy tutkimus- ja tuotekehityspuolella.

Orion on jo pitkään ollut yksi Suomen kannattavimmista suuryrityksistä.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>