Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Netflix on taitavin suosittelija

Tekniikka
 
Helsingin Sanomat

Netflix on netin suosittelijoista taitavin. Peräti kolme neljästä Netflixissä katsotusta elokuvasta tai sarjasta on palvelun käyttäjälleen suosittelema.

Musiikkipalvelut Spotify ja iTunes luottavat suosituksissaan pääasiassa tietokoneisiin, Netflixin apuna on enemmän ihmisiä.

Netflixissä nähtävät ohjelmat luokittelee ensin 40 asiantuntijaa. Sitten ihmisanalyysit syötetään tietokoneen algoritmien armoille.

Luokittelun idea on tunnistaa ohjelmista samankaltaisuuksia: ovatko ne esimerkiksi toimintaa vai komediaa, koska ne on tehty ja kuka ne on ohjannut.

Tärkein osa Netflixin suosittelumekanismissa on tieto siitä, mitä ihmiset ovat katsoneet ja milloin. Vähemmän on merkitystä ohjelmien saamilla arvosteluilla. Siksi Netflix suosittelee käyttäjilleen myös kahden ja kolmen tähden elokuvia.

Syy on tämä: kun uppoat sohvalle keskellä viikkoa, et ehkä halua katsoa Oscar-voittajia, vaan hohotella Leslie Nielsenin toilailuille elokuvassa Mies ja alaston ase. Silti et ehkä kehtaisi antaa sille viittä tähteä, sillä eiväthän kriitikotkaan yleensä hölmöilyleffoja ylistä.

Koska Netflix seuraa käyttäjiään reaaliajassa, se ei anna katsojien virittää makuaan paremmaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit