Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Netissä solmittu ihmissuhde kestää parhaiten

Tekniikka
 
Ville Männikkö
Sosiaalisen median yrittäjän Matti Karin menestyvimmät liikeideat ja syvimmät ihmissuhteet ovat syntyneet netissä tavattujen ihmisten kanssa.
Sosiaalisen median yrittäjän Matti Karin menestyvimmät liikeideat ja syvimmät ihmissuhteet ovat syntyneet netissä tavattujen ihmisten kanssa. Kuva: Ville Männikkö

Nettideittailu tuottaa onnellisia pareja, koska yhteensopivuus selvitetään jo ennen tapaamista, yrittäjä Matti Kari väittää.

"Chicagon yliopistossa tutkittiin vuosina 2005–2012 solmittuja avioliittoja. Kolmasosa pareista oli tavannut netissä, ja nämä avioparit olivat kaikkein onnellisimpia.

Olen yksi IRC-Gallerian perustajista. Teimme aikanaan kyselyn siitä, miten palvelu on vaikuttanut käyttäjien ihmissuhteisiin. Kävi ilmi, että Gallerian kautta on solmittu ainakin 300 000 ystävyyssuhdetta, ja Galleriassa on tavannut noin 10 000 pariskuntaa. Se on valtava määrä!

Netistä alkanut suhde kestää, koska nettideittailussa edetään eri järjestyksessä kuin kasvokkain tapahtuvassa ihastumisessa. Netissä tavanneet ihmiset ovat tutustuneet kumppaniinsa, tämän elämänarvoihin ja tulevaisuuden odotuksiin jo ennen kuin he ovat edes tavanneet elävässä elämässä.

Tämän esikarsinnan ansiosta ihmiset tietävät jo ennen ensimmäistä tapaamista, haluaako potentiaalinen puoliso elämältä edes suunnilleen samoja asioita.

Kun suhde alkaa "perinteisesti" kasvokkain tapaamisella ja ihastumisella, pitkän aikavälin odotukset saattavat jäädä käsittelemättä. Ihastus syntyy nopeasti, mutta pelkkä vetovoima ei vielä kerro, onko toinen pidemmän päälle sopiva.

Netissä voi toki antaa ruusuisen kuvan itsestään, mutta jos valehtelee olevansa kaksimetrinen lihaskimppu, jää melko nopeasti kiinni. Ja kyllähän myös kasvokkain valehdellaan.

Netti vaikuttaa myös siihen, että tismalleen sopivaa kumppania on mahdollista etsiä melkein koko maailmasta. Ei tarvitse tyytyä siihen, mitä muutaman sadan ihmisen kylässä tai yhteisössä on tarjolla.

Parisuhteiden lisäksi myös erityisesti miesten väliset netissä syntyvät ystävyyssuhteet ovat usein syvempiä kuin kasvokkain muodostuneet. Monet miehet tapaavat ystäviään jonkin harrastuksen ympärillä, vaikkapa bänditreeneissä. Silloin keskitytään harrastukseen, mutta netissä keskustellessa voidaan puhua muustakin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit