Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äärimmäistä rasvaimua

Lenovo teki huikean ohuen kannettavan, jonka väitetään syntyneen Ashton Kutcherin avustuksella.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
Lenovo / Kuvankäsittely Teemu Kumpulainen
70's Show'sta julkisuuteen pongahtanut Ashton Kutcher on valjastettu Lenovon uutuuskannettavan suunnitteluun.
70's Show'sta julkisuuteen pongahtanut Ashton Kutcher on valjastettu Lenovon uutuuskannettavan suunnitteluun. Kuva: Lenovo / Kuvankäsittely Teemu Kumpulainen

Mitähän mahtavat Hollywood-tähdet puuhastella vapaa-aikanaan?

Suunnittelevat tietokoneita ja tabletteja, mikäli Ashton Kutcheria on uskominen. Tietokonevalmistaja Lenovo kertoo, että näyttelijällä on näppinsä pelissä Lenovon uuden huippukannettavan suunnittelussa.

Lenovo ilmoitti vuosi sitten palkanneensa 70's Show -sarjan tyhmänä mutta komeana Kelsona julkisuuteen pongahtaneen Kutcherin palvelukseensa.

Roolihahmostaan poiketen Kutcherilla on tekniikan alan korkeakoulututkinto. Emme silti tiedä, onko näyttelijä todella antanut panoksensa koneen suunnitteluun vai pelkät kasvonsa sen mainostamiseen.

Kuka Lenovon Yoga Pron sitten onkin suunnitellut, tulos on silmiähivelevä.

Se on käsittämättömän ohut. Korkeus pöydän pinnasta on vain 13 millimetriä ja paino 1,2 kiloa. Vertailun vuoksi: ylistetty MacBook Air -kannettava on paksumpi ja painavampi.

Äärimmilleen viedyn "rasvaimun" lisäksi Yogasta löytyy myös toinen huomion kiinnittävä yksityiskohta. Koneen näyttö taittuu 360 astetta, jolloin käytössä on 13,3-tuumainen tabletti. Taittumista varten Lenovon takaosassa on koko koneen levyinen sarana, joka koostuu peräti 800 erillisestä osasta.

Koneen 13,3-tuumainen näyttö on lähes UltraHD-standardin mukainen. Vaakasuunnassa pikseleitä on 3 200, pystysuunnassa 1 800. Valokuvat näyttävät ruudulla upeilta.

Valitettavasti kaikki ohjelmat eivät osaa käyttää lisääntynyttä resoluutiota.

Joidenkin ohjelmien tekstit muuttuivat pikkiriikkiseksi piiperrykseksi, ja selvää saadakseen piti tirkistellä nenä kiinni ruudussa.

Koska kone on ohut, näppäimet eivät kirjoittaessa painu kovin syvälle. Tilaa ei yksinkertaisesti ole. Paperilta luettuna ominaisuudella ei ole suurta merkitystä, mutta se vaikuttaa valtavasti käyttötuntumaan. Näppäimistö on melkoisen tunnoton.

Hyvää on sen sijaan näppäimistön taustavalo, jonka saa helposti kytkettyä päälle tai pois.

Suurikokoinen hiirilaatta toimii hyvin, vaikka aluksi voikin tuntua äkkinäiseltä. Lisäksi käytössä on luonnollisesti koko ajan kosketusnäyttö.

Minimiin ohennettuihin kuoriin ei mahdu kovin suurta akkua. Onneksi prosessorivalmistaja Intel on rientänyt apuun ja tehnyt Lenovoon vähävirtaiseksi suunnitellun suorittimen.

Täydellä latauksella valmistaja lupaa koneelle jopa seitsemän tunnin käyttöaikaa. Youtube-videon toistossa näyttö kirkkaimmillaan akku kuitenkin hyytyi jo neljän tunnin kohdalla. Kevyemmässä nettisurffailussa puhtia toki piisaa pidemmälle.

Kone myös säätää automaattisesti näyttöä. Esimerkiksi e-kirjaa lukiessa se osaa valita silmiä vähemmän rasittavan asetuksen.

Plussat:

 Näyttää upealta
 Näyttö taittuu tabletiksi

Miinukset:

 Vaatimaton akunkesto
 Tunnoton näppäimistö

Lenovo Yoga Pro 3, hinta 1 600 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit