Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

iPhone rohmuaa sähköä enemmän kuin jääkaappi

Kahdeksan vuotta sitten Applen toimitusjohtaja Steve Jobs julkisti yhtiön uuden puhelimen, iPhonen. Sen jälkeen niitä on ostettu yli 500 miljoonaa. Syntymäpäivän kunniaksi kokosimme seitsemän anekdoottia iPhonesta.

Tekniikka
 
Apple
Kuva: Apple

1. Kaikissa Applen iPhone-mainoksissa puhelimen kello oli pitkään ajassa 9.42. Se ei ole sattumaa.

Steve Jobs julkisti iPhonen ensimmäistä kertaa maailmalle 9. tammikuuta 2007 San Franciscossa järjestetyssä Macworld-tapahtumassa. Kello oli tuolla hetkellä 9.42.

Apple on kertonut, että se suunnittelee tuotejulkistuksensa jostain syystä siten, että tilaisuuden suuri hetki tapahtuu noin 40 minuutin kohdalla. Tavoitteena on, että tuotekuvissa olisi sama aika kuin julkistushetkellä.

Myöhemmin yhtiö muutti mainoskuvissa esiintyvien tuotteiden ajan minuuttia aikaisemmaksi.

 

2. Yksi Iphone käyttää enemmän sähköä kuin tavallinen jääkaappi.

Jos puhelimella katsoo viikossa tunnin ajan videota netissä, iPhone kuluttaa Digital Power Groupin tutkimuksen mukaan vuodessa enemmän sähköä kuin kaksi uutta jääkaappia.

Näin suuri sähkönkulutus syntyy tutkimuksen mukaan pilvipalveluista, joihin iPhone on yhteydessä.

 

3. Iphonen kehittäneen Applen perustajiksi mainitaan usein kaksikko Steve Jobs ja Steve Wozniak. Tosiasiassa perustajia oli kuitenkin kolme, sillä alkuvaiheessa mukana oli myös Ronald Wayne, joka muun muassa piirsi Applen ensimmäisen logon.

Wayne kuitenkin lähti Jobsin autotallissa toimineesta yhtiöstä 11 päivän jälkeen ja myi osuutensa 800 dollarilla. Nykypäivän kurssilla hänen osuutensa arvo olisi kymmeniä miljardeja dollareita.

 

4. Apple kehitti iPhonea varten oman sovelluskaupan, App Storen. Sieltä on ladattu jo yli 85 miljardia sovellusta.

Sovelluskauppa synnytti kokonaan uuden teollisuudenalan, joka on mahdollistanut muun muassa mobiilipelejä kehittävien suomalaisyhtiöiden Supercellin ja Rovion menestyksen.

 

5. Tieteiskirjailija Isaac Asimov ennusti iPhonen kaltaisen laitteen tulon jo vuonna 1964. Hän kirjoitti, että vuonna 2014 ihmiset ovat kehittäneet kannettavan laitteen, jolla voi soittaa videopuheluita, katsoa valokuvia, opiskella ja lukea kirjoja.

 

6. Vuonna 2013 julkaistu iPhone 5 on selvästi tehokkaampi kuin kymmenen vuotta aikaisemmin julkaistu Applen pöytäkone iMac G4. Tietokone peittoaa kännykän kuitenkin painossa: iPhone painaa noin 112 grammaa, tietokone yli kymmenen kiloa.

 

7. BBC paljasti joulukuussa, että Applen alihankkija Indonesiassa käyttää lapsityövoimaa. BBC:n mukaan lapset kaivavat iPhonen valmistamiseen käytettyä tinaa paljain käsin hengenvaarallisissa mutakuopissa. Lisäksi BBC kertoi, että puhelimia kiinalaisessa tehtaassa kokoavat työntekijät joutuvat tekemään niin pitkää päivää, että he nukahtelevat kesken töiden. Apple on myöntänyt osan ongelmista ja kertoo tekevänsä töitä niiden korjaamiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit