Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rakkaus odottaa verkossa – mutta nettideiteilläkin koolla on väliä

Tekniikka
 
eetu kumpulainen
Tinder-treffipalvelua käytetään älypuhelimella.
Tinder-treffipalvelua käytetään älypuhelimella. Kuva: eetu kumpulainen


1.Tinder, Tinder, Tinder. Se on nyt kuumin nettitreffipalvelu. Tammikuussa Tinderin käyttäjät selasivat päivittäin läpi peräti 1,5 miljardia käyttäjäprofiilia. Palvelulla arvioitiin olevan marraskuussa lähes 24 miljoonaa aktiivikäyttäjää.

Mutta Tinderin perusidea on keksitty jo vuosisatoja sitten.

 

2. Sanomalehtien kontakti-ilmoitukset olivat nettitreffien edeltäjä. Jo 1700-luvun alussa brittiläiset poikamiehet etsivät vaimoja lehti-ilmoituksilla. Aluksi ilmoittajat olivat aina miehiä. Heitä varten oli erityisiä aviopuolisoiden välitystoimistoja, jotka laativat lehtiin senssi-ilmoituksia miesten puolesta.

 

3. Internetin treffipalvelut yleistyivät 1990-luvulla jo World Wide Webin alkuvuosina. Ensimmäinen suurmenestyjä oli vuonna 1995 toimintansa aloittanut Match.com. Sen perustaja Gary Kremen ei rikastunut luomuksellaan, vaan tienasi siitä ainoastaan 50 000 dollaria, kun sivusto myytiin.

Kramerista tuli kuitenkin myöhemmin miljonääri, koska hän oli hoksannut World Wide Webin alkuhämärissä rekisteröidä verkko-osoitteen sex.com. Kremen myi vuonna 2006 osoitteen noin 12 miljoonalla dollarilla (vajaat 11 miljoonaa euroa) eteenpäin.

 

4. Aluksi kumppanin etsimistä netistä pidettiin epäilyttävänä ja treffipalveluiden käyttöä salailtiin.

Romanttinen komedia Sinulle on postia (1998) muutti mielikuvia suosiollisemmiksi. Elokuvassa pienen lastenkirjakaupan pitäjä Kathleen ( Meg Ryan ) rakastuu mieheen nimeltä Joe ( Tom Hanks ), jonka hän tapaa chatissa. He alkavat tutustua toisiinsa sähköpostitse tietämättä, että ovat työelämässä toistensa verisiä kilpailijoita.

 

5. Ystävänpäivä, joka tunnetaan maailmalla romanttisemmin Valentinuksen päivänä, ei aiheuta yksittäisenä päivänä erityistä nettitreffipalveluiden käyttöpiikkiä.

Tammi–helmikuu ylipäätään on kuitenkin vilkkainta treffipalveluiden käyttöaikaa. Moni sinkku päättää uudenvuoden kunniaksi alkaa etsiä rakkautta entistä pontevammin – kenties tunnettuaan itsensä yksinäiseksi jouluna.

 

6. Koolla on väliä myös nettitreffejä solmittaessa – nimittäin miehen pituudella.

Optimaalinen pituus on noin 188 senttimetriä. Miehet jotka ilmoittavat pituudekseen sen verran, saavat treffi-ilmoitukseensa eniten vastauksia naisilta – noin kuudenneksen enemmän kuin 173-senttiset miehet. Näin laski nettitreffipalvelu Ayi.com joulukuussa 2013.

Mitä lyhyempi mies, sitä vähemmän yhteydenottoja keskimäärin tulee. Toisaalta naisten kiinnostus vähenee rutkasti myös joka senttimetriltä, kun miehen pituus ylittää 203 senttimetriä.

 

7. Nettitreffisivustojen liiketoiminnan ongelma on, että ne menettävät asiakkaansa tehdessään työnsä hyvin. Kun vakituinen kumppani on löytynyt, ihmiset sulkevat profiilinsa ja lopettavat palvelun käytön.

Tietokoneohjelmoija Jonathan Abrams ajatteli vuonna 2003, että maailma tarvitsee palvelua, jonka avulla ihmiset voivat pitää toisiinsa yhteyttä paitsi romanttisissa merkeissä, myös ystävinä. Hän perusti tähän tarkoitukseen Friendster-nettisivuston, joka sai nopeasti miljoonia käyttäjiä.

Suosio ei kestänyt kauaa, mutta tulokas nimeltä Facebook toteutti hieman myöhemmin saman idean ja iski kultasuoneen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit