Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhemmatkin kamerat saa uutuuslaitteella selfie-kelpoiseksi

Onko kamerasta enää mihinkään, jos ei sillä saa kunnon selfietä? No, tämän avulla sekin onnistuu.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
remote case
Kuva: remote case

Viime joulun hittilahjaksi nousi kännykän selfie-keppi. Se kertoo, että omakuvat ovat suosiossa.

Kameravalmistajatkin panivat merkille villityksen. Suuri osa viime vuonna tulleista uusista kameroista oli varustettu älypuhelinyhteydellä, jonka avulla puhelimen näytön saa toimimaan kameran etsimenä eikä kameraa tarvitse pitää käden ulottuvilla.

Mutta vanhemmankin digikameran saa nyt helposti kauko-ohjattavaksi. Tarvitaan vain joukkorahoituksen avulla syntynyt Case Remote -lisäosa. Tulitikkuaskin kokoinen Case Remote on hämmentävän yksinkertainen. Se kytketään kameraan usb-johdolla. Sitten ladataan kännykkään ilmainen ohjelma ja käsketään kännykän käyttää Case Remoten luomaa wifi-verkkoa.

Sen jälkeen puhelimen näytöllä näkyvät tärkeimmät kameran asetukset, etsinkuva ja suljinpainike.

Kuvat tallentuvat oletuksena kameran muistikortille, mutta ne voi automaattisesti hakea myös puhelimen muistiin. Kuviin saa myös tallennettua gps-tiedot puhelimesta.

Valitettavasti kuvien siirto puhelimeen ei toiminut aivan aukottomasti. Osa kuvista siirtyi helposti saman tien, osa viiveellä, ja osan siirrossa tapahtui virheitä. Kameran muistikortille kaikki kuvat tallentuivat silti täydellisesti.

Selfieiden lisäksi Case Remotea voi käyttää luontokuvauksessa. Ihmisen ei tarvitse Case Remoten avulla päivystää kameran takana säikyttämässä vaikkapa lintuja.

Kännykästä voi säätää myös kameran tarkennusta ja zoomausta – kunhan käytössä on moottoreilla varustettu linssi. Kaikki perusasetukset, kuten aukko, herkkyys, suljinaika ja valkotasapaino on mahdollista säätää kännykästä.

Ohjelman valikoista löytyy myös ajastettu kuvaus, jonka avulla kameran saa napsimaan kuvia tasaisin väliajoin vaikkapa kerran minuutissa. Myös eri valotusasetuksilla otettuja kuvia yhdistelevä hdr-kuvaus löytyy valikoista, mutta se ei testissä toiminut lainkaan.

Parista pienestä lastentaudista huolimatta Case Remote on kiva lisä harrastelijakuvaajan ja miksei ammattimaisemmankin kuvaajan työkalupakkiin. Oman kameran yhteensopivuuden voi ennen tilaamista tarkistaa valmistajan nettisivuilta.

Plussat: Helppokäyttöinen

Miinukset: Pieniä lastentauteja

Vain Canonin ja Nikonin kameroille

Case Remote, näppärä kaukosäädin kameralle, hinta noin 100 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit