Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luurit lenkille

Tavallinen korvanappi ei aina pysy juostessa päässä. Näiden kuulokkeiden pitäisi pysyä.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
planttronics backbeat fit

Plantronics Backbeat Fit

Plantronics on tuttu nimi konttorien sankaluurien valmistajana. Ilmankos se tekee myös juoksuun soveltuvista kuulokkeistaan sankamalliset. Ne pysyvät hyvin päässä.

Kuulokkeiden kaiutinosa jää korvakäytävän ulkopuolelle, ja ääni kulkee korvakäytävään pienen putken läpi. Se tuntuu aluksi epämukavalta, eivätkä kuulokkeet tunnu asettuvan kunnolla paikalleen. Mutta tähänkin tottuu.

Äänenlaatu ei ole kuitenkaan hyvä. Bassotoisto on olematon, ellei paina kuulokkeita sormin syvemmälle korvakäytävään. Toki joidenkin korviin kuulokkeet uppoavat luonnostaan syvemmälle.

Heikko äänenlaatu on erityisen valitettavaa siksi, että muuten kuulokkeet toimivat käytössä mainiosti. Bluetooth-yhteyden kanssa ei ole ongelmia, ja korvien päältä löytyvät kookkaat play- ja pause-napit sekä puhelimen vastausnappi toimivat erinomaisesti.

Handsfree-toimintaa varten korvan päällä on mikrofoni, joka poimii puheen. Vaikka paikka on hassu, puheääni kuulosti selkeältä.

Plussat

Kätevät säätönapit

Handsfree-toiminta

Miinukset

Heikko äänenlaatu

Plantronics Backbeat Fit, 159 euroa.

Smsaudio biosport

SMSAudio Biosport

SMSAudio on Suomessa suht tuntematon kuulokevalmistaja. Mutta ei se mikään nyrkkipaja ole. Firman yhteistyökumppaneita ovat muun muassa hiphop-legenda 50 Cent ja teknologiajätti Intel.

Biosport-kuulokkeissa on Intelin kehittämää tekniikkaa, joka mittaa käyttäjän sykettä ja välittää tiedon puhelimelle. Sykemittareita on toki tarjolla pilvin pimein, mutta ominaisuuden lisääminen kuulokkeisiin on nokkela idea.

Sykemittauksen aloittaminen on helppoa. Syke ilmaantuu Android-puhelimessa itsestään Runkeeper-ohjelmaan. Iphonella kuulokkeet pitää yhdistää Runkeeperiin asetusvalikon kautta.

Tunnin lenkillä sykemittaus pätki useita kertoja. Tarkkaa sykemittausta tarvitsevien kannattaa siis valita oikea sykemittari kuulokkeiden sijaan.

Biosportin kuulokkeissa on pieni, korvakäytävään työntyvä putki samaan tapaan kuin Plantronicsilla. Napit pysyvät ilman sankojakin päässä. Biosportinkin äänenlaatu on heikko, mutta sykemittaus on vähän pätkivänäkin ominaisuus, jonka avulla Biosport vie voiton.

Plussat

Sykemittaus näppärä lisä

Miinukset

Heikko äänenlaatu

Sykemittaus pätkii

SMS Audio Biosport, 139 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit