Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuva valuu reunan yli

Samsung taivutti lippulaivakännykkänsä S6:n näytön reunan yli. Sama ominaisuus löytyy myös toisesta Samsungin puhelimesta, Galaxy Note Edgestä.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen

Eteläkorealainen Samsung julkisti viikko sitten uudet lippulaivakännykkänsä. Jännittävin oli Galaxy S6 Edge, jonka näyttö jatkuu kaarevana puhelimen molemmille reunoilla.

S6 Edge ei ole vielä kaupoissa, mutta kaarevaa näyttöä voi testata jo toisessa Samsungin uutuuspuhelimessa, Galaxy Note Edgessä.

Kapeaan näyttöön ei mahdu paljoa tietoa. Reunanäytön koko on vain 2 560x160 pikseliä.

Ensivilkaisulla erikoisuus voi tuntua turhalta, mutta sen fiksut puolet avautuvat muutaman päivän käytön jälkeen.

Reunanäyttöön saa monia näkymiä: suosituimpien sovellusten pikakuvakkeita tai vaikkapa sosiaalisen median ja viestien notifikaatiot. Näitä voi vaihtaa pyyhkäisemällä sormella.

Erikoista on, että reunanäyttöön ei voi valita kaikkia puhelimeen asennettuja ohjelmia. Siihen saa Android-puhelimen oletusselaimen, mutta ei esimerkiksi Chromea.

Yksi hauskimmista ominaisuuksista on virtuaalinen työkalupakki, jonka saa esille, kun vetää näytön yläreunasta alaspäin. Se tuo esiin pikakuvakkeet ääninauhuriin, taskulamppuun, sekuntikelloon ja ajanottoon. Ja myös mittanauhan!

Kun kännykällä ottaa valokuvaa, kameran säätönappulat ilmestyvät reunanäyttöön.

Samsungin sovelluskaupasta voi hankkia reunanäytölle lisää sovelluksia. Suuri osa tällä hetkellä tarjolla olevista sovelluksista on erilaisia "tickereitä", jotka pyörittävät näytön reunassa uutisotsikoita ja joista voi avata koko uutisen isolle ruudulle.

Myös tekstiviestit ilmaantuvat aluksi näkyviin sivunäytölle. Poikittain olevan tekstin hahmottaminen on hankalaa, mutta jos pitää puhelinta kädessä tai pöydällä hiukan vinossa, tekstin lukeminen helpottuu.

Yön ajaksi reunanäytölle voi asettaa vähän virtaa kuluttavan kello-ohjelman, jonka näkee päätä tai puhelinta nostamatta.

Mutta ei reunanäyttöön vielä ole varsinaista tappajasovellusta, joka pakottaisi hankkimaan tällaisen puhelimen. Silti on helppo ennustaa, että uuden, kahdella reunanäytöllä varustetun Galaxyn myötä reunasovellusten määrä lisääntyy huimasti.

Nyt ominaisuudesta joutuu vielä maksamaan paljon, mutta tekniikan yleistyessä lisänäytöt varmasti leviävät myös edullisimpiin puhelimiin.

Plussat:

 Kätevä esimerkiksi yöpöydällä

Miinukset:

 Kallis

 

Samsung Galaxy Note Edge, reunan yli kaartuvalla lisänäytöllä varustettu huippupuhelin, noin 900 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit